NAJAVA

Džeko tvrdi da mu nisu važni golovi, već samo pobjeda

Avaz Sport

31.5.2018

Reprezentacija BiH sutra igra prijateljski susret s Južnom Korejom, a izbornik očekuje napadački nogomet Korejaca.

Momčad selektora Roberta Prosinečkog jučer je došla u Koreju da bi sutra odigrala susret protiv reprezentacija Južne Koreje, a selektor tvrdi da će uprkos umoru od putovanja igrači dati sve od sebe.

- Trebamo provjeriti stanje naših igrača prije nego što odlučimo kako ćemo igrati . rekao je Prosinečki jučer na Jeonju World Cup stadionu, gdje će se utakmica odigrati.

Hrvatski strateg nadodao je da će se igra Bosne i Hercegovine prilagoditi suparniku:

- Očekuje nas teška utakmica s kvalitetnim protivnikom. Učinit ćemo sve da se na kraju sezone predstavimo na najbolji način i odigramo dobru utakmicu. Naš domaćin se sprema za nastup na Svjetskom prvenstvu i ovo će sigurno biti kvalitetan test za nas. Svjesni smo da su pobijedili Honduras 2:0 u posljednjoj prijateljskoj. Ne vjerujem da će igrati obrambeno, a ako budu igrali napadački, onda ćemo i mi.

Pres-konferenciji selektora BiH prisustvovao je velik broj predstavnika domaćih medija, što samo potvrđuje velik interes koji vlada za sutrašnjom utakmicom. A prisutne je najviše zanimalo hoće li Edin Džeko sutra postići pogodak:

- Postizanje golova je moj posao, ali mnogo važniji je konačan rezultat od toga ko je strijelac. Nije važno da li ću pogoditi ja ili neko drugi, rezultat je u prvom planu.

Nakon pres-konferencije uslijedio je službeni trening reprezentacije. Robert Prosinečki igračima nije nametnuo jak tempo, s obzirom na to da je riječ o posljednjoj utakmici u sezoni u kojoj je većina njegovih izabranika već odigrala velik broj utakmica.

Uprkos nakupljenom umoru, raspoloženje u reprezentaciji je vedro i svi s nestrpljenjem čekaju početak sutrašnje utakmice za koju su ulaznice prodane brzo nakon puštanja u prodaju. Južnokorejska reprezentacija tako će imati značajnu podršku od oko 40.000 navijača!

No, i na drugom kraju svijeta i ''Zmajevi'' će imati podršku. Naime, najavljen je dolazak nekolicine navijača iz BiH, kao i onih koji žive u blizini Južne Koreje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.