ZASIĆENJE

Klupko se odmotava: Ovo je pet razloga zašto je Zidan otišao iz Reala

Sportske.net

31.5.2018

Dok se tektonski potres u svijetu fudbala ne smiruje, mediji se bave razlozima Zidanovog odlaska.

Navode se mnoge stvari, iako je on sam rekao da ono što za druge nije logično, za njega jeste.

To se može tumačiti na više načina, ali generalno, sigurno da u svemu ima pomalo istine.

Pokušali smo da kroz podsjećanje na ovu vijest dana, možda i ljeta, pronađemo u španskim medijima neke od razloga.


1. Nedostatak motivacije, tačnije to što je svjestan da je teško da nastavi sa ovakvim uspjesima. Navodno, Zidan smatra da je klub spreman da krene novim putem i on je učinio isto što i Gvardiola 2012. odabrao odmor i čekanje na nove izazove, želeći da ode na vrhuncu moći.


2. Činjenica da je Zidan bio razočaran igrama tima u prvenstvu, nedostatkom motivacije u prvenstvu kada je Barca stvorila prednost. On smatra da je Real trebalo više da se bori, ne samo u prvenstvu, već i u kupu gdje su ispali od Leganjesa, a rezerve su djelovale kao da jedva čekaju da se to desi.


3. Odnosi u svlačionici su takođe uticali, kao da se umorio od toga da ispravlja krive drine. Naime, potezi Bejla i Ronalda posle finala pokazuju da nema jedinstva na koje je Francuz apelovao i da on shvata da će situacija sa ostankom obojice biti još gora, odnosno da rezultat ne može da pokrije sve.


4. Neslaganje sa politikom Florentina Pereza, željom da se dovode novi igrači, bez potrebe. Zidan je progutao kupovinu Sebaljosa samo da ga ne bi uzela Barca, ali mu nije dao šansu. Uz to, blokirao je dolazak Kepe, kako ne bi rušio samopouzdanje Navasu. Jutros dok se još nije znalo da će otići, mediji su pisali da se godinama sukobljava sa Perezom jer ne može samostalno da donosi odluke.

5. Lični razlozi, to jeste nedostatak povjerenja. Zidanu je smetalo što se iz kluba lansiraju ili ne demantuju priče o njegovim nasljednicima, kada je ekipi bilo loše. On je osjećao da se samo čeka kraj sezone da ga smijene i da bi to uradili da nije prošao PSG ili Juve. Za razliku od svlačionice gdje ga mnogo više poštuju, gornji ešaloni su mu uskratili podršku čim je ove sezone išlo loše. To ga je navelo da razmisli o svemu i priča se da je već odavno odlučio da ode, a da je Liga prvaka samo učinila ostavku efektnom.

Nema namjeru da sada vodi neki klub, priča se da će čekati Juve, ali bi mogao jedino da preuzme svoju zemlju u slučaju neuspjeha u Rusiji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.