MADRID

Ko nakon Zidana: Najveći favorit je jedini kojeg Real nije pobijedio

Avaz Sport

31.5.2018

Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) napustio je Real Madrid nakon dvije i po sezone i devet osvojenih trofeja. Šokantnu odluku objavio je na današnjoj presici, samo pet dana nakon što je s Realom osvojio Ligu prvaka treću godinu zaredom. 

Odluka francuskog trenera iznenadila je vodstvo kluba i igrače koji se dirljivim porukama cijelog dana opraštaju od svog trenera.

Dok mediji još uvijek spekuliraju o razlozima Zidanovog odlaska, Madrid čeka novog trenera, a španski novinari već su istakli nekoliko izglednih kandidata.

Najveći favorit je navodno Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino), aktuelni trener Totenhema i jedini trener protiv kojeg Zidanov Real nije uspio pobijediti ove sezone u Ligi prvaka. Podsjetimo, Spursi su u skupini svladali Real 3:1 i remizirali 1:1 u gostima.

Madridska „Marca“ i niz medija tvrde da je argentinski stručnjak prvo ime na listi Realovih želja, ali čekaju ih naporni pregovori s Totenhemom koji je prošle sedmice s Poketinom potpisao produženje ugovora. Nagađa se kako u novom ugovoru postoji klauzula u slučaju prave ponude. Argentinac je ranije vodio Espanjol i Sautempton.

Kao jedan od kandidata spominje se i Arsen Venger (Arsene Wenger) koji je na kraju sezone napustio Arsenal nakon 22 godine. Francuz još nije zaključio trenersku karijeru, u potrazi je za velikim i ambicioznim klubom, a to bi mogao pronaći upravo u Madridu. Na nekim kladionicama čak je postavljen za prvog favorita.

Visoko na listi želja je njemački selektor Joahim Lev (Joachim Low), no njega čeka Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Mediji navode i da je Real zainteresiran za Antonija Kontea (Conte) koji trenutno sjedi na klupi Čelzija.

Posljednji trener koji je vodio Real prije Zidana bio je Rafa Benitez, koji danas vodi Njukasl.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.