NOGOMET

Bomba iz Madrida: Ronaldo rekao Peresu da odlazi iz Reala

A24.sata

2.6.2018


Ogorčen odnosom španskih vlasti i tužbom za utaju poreza u procesu u kojem smatra da je žrtva, Ronaldo za mjesec napušta Real, objavili su portugalski mediji.

Kristijano Ronaldo (Cristiano) će, kako se saznaje, odraditi Kup konfederacija u Rusiji, otići na kratkotrajni odmor, a nakon toga, uoči početka ljetnog prijelaznog roka, objavit će ono što je već rekao Realovom predsjedniku Florentinu Peresu (Perez), da više ne želi igrati u Španiji! I ništa ne može promijeniti njegovu odluku, donosi ekskluzivno portugalska novina A Bola.

Priču je potvrdio i najtiražniji španski sportski dnevnik ''Marca'' i dodao da u Realu pokušavaju smiriti Ronalda i uvjeriti ga da preispita odluku i ostane u klubu, ali i kako ga u Realu neće zadržavati ako on bude insistirao na odlasku. 

- Ronaldo više ne želi igrati u Španiji. Pogodila ga je optužnica i smatra kako ga klub nije zaštitio i stao iza njega. Voli Španiju i Madrid, djevojka mu je Špankinja, ali poludio je na optužnicu jer smatra da je to stvar kluba, a ne njega. On je sve napravio kako treba - prenio je Radio Marca.

Portugalac je demantirao optužbe i smatra kako ga nepravedno pokušavaju iskoristiti kao primjer, a nije ništa skrivio.

Mediji špekuliraju da ide u ide u PSG, Monako ili Junajted za 180 miliona eura. 

Također prenose da nije sporan porez na plaću ili bonuse, već prava na korištenje njegovog imena u komercijalne svrhe, na što se plaća puno manji porez.







Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.