NEVJEROVATNO

Katarani žele Zidana na klupi, nude mu 50 miliona eura godišnje

Srpskainfo.com

2.6.2018

Prema pisanju španskih i engleskih medija, francuski trener Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) dobio je nevjerovatnu ponudu od Fudbalskog saveza Katara.

Navodno, domaćin Svjetskog prvenstva 2022. godine ponudio je Francuzu četverogodišnji ugovor uz zaradu od 50 miliona eura godišnje.

Zidan je u četvrtak šokirao sve u Real Madridu, ali i Evropi, kada je saopćio da je odlučio napustiti klupu “kraljevskog kluba“, samo nekoliko dana nakon što je treći put zaredom osvojio Ligu šampiona.

Mnogi su se pitali koji su razlozi za takvu Zidanovu odluku, ali i gdje će nastaviti uspješnu trenersku karijeru.

Možda su mediji već dali odgovor, jer ponuđena plaća od skoro 140.000 eura dnevno, i to četiri naredne godine previše je dobra da bi je neko odbio.

U medijskim izvještajima navodi se da je informaciju o ponudi katarskog saveza na Twitteru otkrio ugledni egipatski biznismen Naguib Saviris (Naguib Sawiris).

Katar će za četiri godine na domaćem terenu prvi put u historiji nastupiti na Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Reprezentacija male zaljevske zemlje trenutno je na 101. mjestu FIFA-ine rang-liste.

Zidan je na klupu Real Madrida sjeo u januaru 2016. godine, nakon što je Rafael Benitez dobio otkaz.

Otad je osvojio tri naslova šampiona Evrope, po dva puta je slavio na FIFA svjetskom klupskom prvenstvu i u Superkupu Evrope. Tome je dodao jednu titulu nacionalnog šampiona i pehar Superkupa Španije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.