NOGOMET

Mesi naredio: Ne treba nam Grizman, dovedite Pjanića

Gooal.com

4.6.2018

Ako postoji neko u Barcinoj ekipi ko će s pažnjom pratiti klupske transfere ovog ljeta, to je Leo Mesi (Messi). Argentincu je ispadanje od Rome u Ligi prvaka ostavilo gorak okus u sezoni u kojoj je s Barcelonom osvojio dvostruku krunu, a taj gorak okus bi želio isprati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Mesi želi bolju ekipu iduće sezone te naslov Lige prvaka koja mu je prioritet. Napadač se složio s Pujolom (Puyol), koji je rekao da bi kup trebali igrati igrači koji ne počinju redovno u prvih 11, a i oni mlađi koji trebaju steći iskustvo igranja profesionalnog nogometa.

U skladu s tim, Barca je postavila jasan cilj ovog ljeta, a to je dovođenje Grizmana (Griezmann) iz Atletika. Ali transfer Francuza se više ne čini tako sigurnim, a na Kamp Nou su već složili plan B. Ako Grizman ne dođe, društvo Suarezu i Mesiju u napadu bi pravio Kutinja (Coutinho), a pojačanja bi se tražila u veznom redu.

Kutinjo je u Liverpulu često igrao poziciju krila, tako da mu ona ne bi bila strana ako ga Valverde tamo preseli.

Katalonci bi rado u svojim redovima gledali Miralema Pjanića i Kristijana Eriksena (Christian), a za njih dvojicu Mesi misli da bi bili idealna pojačanja Barcinog srednjeg reda.

Jedno je sigurno, Barcelona se mora pojačati želi li sljedeće godine podići trofej Lige prvaka. Mnogi bivši igrači Barce poput Pujola i Ksavija (Xavi) su javno apelirali na upravu kluba da dovede kvalitetna pojačanja jer smatraju da klub ne ide u dobrom smjeru još od prodaje Nejmara (Neymar) prošlog ljeta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.