ROMA

Naingolan uzburkao javnost: Nogomet je carstvo lijepih žena, zato se igrači homoseksualci kriju

Avaz.ba

6.6.2018

Belgijski nogometaš i saigrač našeg Edina Džeke u Romi Rađa Naingolan (Radja Nainggolan) ne prestaje da iznenađuje svojim izjavama, ono što je rekao šokiralo je nogometni svijet.  

Njegov jezik u velikoj mjeri koštao ga je da se ne nađe na spisku Roberta Martineza za odlazak na Mundijal u Rusiju. Prvo čime je iznenadio bio je snimak za Novu godinu na kome je svašta pričao, onda su uslijedile loše partije za Romu i karijera je odjednom krenula nizbrdo.

- Nogometaše homoseksualce bi bilo sramota da se otkriju. Jednostavno bi završili karijeru, jer nogomet nije kao društvo u kome je to prihvatljivo. Ovdje bi jednostavno bili razapeti jer je nogomet carstvo lijepih žena - kaže Rađa. 

- Sve hoće da spavaju sa mnom, teško je da kažem ne. Bez obzira što imam djevojku. Pa, ja nisam anđeo, bitno je da ništa ne izađe u javnost, da se ne sazna - dodaje Naingolan. 

- Da mogu, sada bih prekinuo karijeru, jedva čekam da se završi. Neću da budem ni stručni konsultant, ni menadžer, da ne pričam o treneru, jedino što želim je da napustim nogomet zauvijek kad završim karijeru - iskren je Belgijanac.

A pogledajte kako je izgledao njegov novogodišnji video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.