SLUČAJ MAMIĆ

Ćiro Blažević ne može doći sebi nakon odluke suda u Osijeku: Ovakva presuda je teško održiva, kazne su pretjerane

Sportske.jutarnji.hr
06.06.2018 19:26

U srijedu je na osječkom Županijskom sudu donesena nepravomoćna presuda u kojoj su bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 miliona kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom budžetu od 12,2 miliona kuna te ih je osudio na zatvorske kazne.

Zdravko Mamić osuđen je na šest i po godina, Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Vrbanović na tri godine. Također, valja istaknuti kako osuđenici moraju vratiti i protupravno stečenu imovinsku korist.

Presudu je prokomentirao legendarni trener Ćiro Blažević.

- Ovakva presuda je teško održiva. Kazne su pretjerane i ni u snu nisam očekivao da će ovako završiti. Još ne mogu doći sebi. Znam da mu u ovim trenucima nije lako i vrlo teško sam to podnio – njegov je komentar, pišu "Sportske.jutarnji.hr".

Zdravko Mamić posljednjih je godina imao jak utjecaj u hrvatskom nogometu i u Dinamu, a na pitanje kakva ih budućnost očekuje, Ćiro je kazao:

- Nema nikakve dvojbe da će se sada sve promijeniti jer Mamić je držao apsolutno sve. Vrlo teško će neko moći preuzeti njegovu ulogu i odbraniti ono što je ostvario posljednjih godina. Nakon ovakve presude, svakako da će ostati velika praznina u hrvatskom nogometu, ali i u Dinamu.

Hoće li USKOK možda nakon ovakvog epiloga možda krenuti u nove akcije?

- Ne vidim nikakve indikacije da bi ova priča mogla ići dalje.

NA VRH