REKORDI

Real dovodi Nejmara za 350 miliona eura?

Index.hr

9.6.2018

Engleski "The Sun" piše kako iz pouzdanih izvora iz madridskog kluba saznaje da će Real ponuditi Pariz Sen-Žermenu (PSG) čak 350 miliona eura kako bi doveo najveću želju predsjednika Florentina Pereza. 

Naravno, radi se o Nejmaru (Neymaru). Igrač za kojeg je PSG prošlog ljeta Barceloni platio 222 miliona eura odštete i tako ga učinio najskupljim nogometašem u historiji, u ugovoru s pariskim klubom ima odštetnu klauzulu. Prema njoj, može otići iz kluba za 300 miliona eura, ali nakon 1. avgusta ove godine.  

S obzirom na to da je to nakon završetka ljetnog prijelaznog roka, znači da bi kupac koji i plati toliko, Nejmara mogao dobiti tek u januaru 2019.  

PSG je ovu klauzulu instalirao u ugovor s Nejmarom kako bi se osigurao da će tamo ostati barem godinu i po. 

Zato, piše "The Sun", Real nudi debelo više od iznosa u spomenutoj odštetnoj klauzuli, kako bi PSG natjerao da ga proda prije nego što nastupi rok u kojem vrijedi pravilo da ga mora prodati za 300 miliona eura. Ne želi čekati do iduće godine kako bi svijetu predstavio novog Galaktikosa. 

Ako Realu uspije ovaj posao, prvak Evrope bi tako dosadašnji svjetski transfer rekord srušio za čak 128 miliona ura. 

Englezi navode kako bi Nejmarov transfer bio dio još veće operacije, prema kojoj bi Brazilčev sponzor "Nike" postao novi Realov opskrbljivač opremom i tako istisnuo "Adidas". 

Ako sve ovo i uspije, pitanje je kako će Real plaćati godišnje Nejmaru 40 miliona eura, te Ronaldu novi, poboljšani ugovor. Prema aktuelnom, Portugalac zarađuje 21 milion eura godišnje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.