MUNDIJAL 2018.

"Fox Sports": Jugoslavija bi bila favorit na SP-u

Fox Sports

10.6.2018

Naredni četvrtak počinje Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a Hrvatska i Srbija iz ove regije učestvovat će na smotri najboljih svjetskih reprezentacija. 

Američki "Fox Sports" sastavio je "dream team" nepostojeće Jugoslavije, a novinar ovog američkog medija naglasio je da bi se ovaj tim borio za naslov prvaka. 

Iz BiH, u idealnih 11 našla su se dva fudbalera, a to su Miralem Pjanić i Edin Džeko. Slovenija ima jednog predstavnika, to je Jan Oblak, dok u timu dominiraju Hrvati. Ivan Perišić Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren i Doagoj Vida su predstavnici Hrvatske u ovom “dream teamu”, dok su Nemanja Matić i Branislav Ivanović iz Srbije, a Stefan Savić iz Crne Gore.

- Jugoslavija je sredinom 20. stoljeća bila redovna na svjetskim prvenstvima, ali nikad nije nešto osvojila. Bili su četvrti 1962. godine, a u posljednjem nastupu 1990. godine su ispali u četvrtfinalu. Ako pogledamo igrače koji danas igraju za zemlje s prostora bivše Jugoslavije, takva reprezentacija u Rusiji bi bila favorit za titulu - navodi se u tekstu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.