MUNDIJAL 2018

Mesi otkrio od kojih reprezentacija strahuje na SP-u, a onda izjavom o penzionisanju uvukao jezu u srca fanova

Goal.com

10.6.2018

Lionel Mesi dao je kratki intervju za SPORT, u kojem je upitan razmatra li penzionisanje od reprezentativnog dresa, prema uzoru na Pikea koji se oprostio od Španije u istoj dobi od 30 godina:

- Nisam još ništa odlučio, ali to će ovisiti o nastupu u Rusiji! Činjenica je da smo izgubili posljednja tri finala zbog čega smo pod ogromnimn pritiskom. Ljudi nisu svjesni, čini se, koliki je uspjeh uopće doći do finala, i broje nam samo poraze, rekao je Mesi pa opisao koliko se motivirano osjeća za nastup u Rusiji:

- Motivacija je jednaka kao za svako veliko natjecanje. Puno toga sam osvojio s klubom i uvijek ostane jednaka želja za pobjedom. U Rusiji će biti isto, ništa ne mislim mijenjati u pripremi.

Koga se najviše boji na SP-u?

- Ima puno jakih reprezentacija s vrhunskim pojedincima, ali izdvojio bih Brazil, Njemačku, Španiju, Francusku i Belgiju, iako Belgijce malo ko vidi kao favorite. Sve u svemu, očekujem jedan izjednačen Mundijal.

Postoji li neki igrač kojeg bi rado vidio u svojoj momčadi?

- Postoji puno dobrih igrača, ali mi imamo dovoljno kvalitete u momčadi da bismo ikome zavidjeli - zaključio je Mesi koji je jutros s reprezentacijom sletio u Moskvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.