MUNDIJAL 2018.

Mesi: Iz Madrida je stigla naredba da me unište

Sport.es

10.6.2018

Lionel Mesi s Argentinom je stigao u Rusiju na Svjetsko prvenstvo na kojem će igrati u skupini s Hrvatskom, Nigerijom i Islandom.

Mesi je samo jedna od zvijezda koja je na SP stigla nakon burne godine i problema sa zakonom. Poput Kristijana Ronalda, Nejmara, Luke Modrića i drugih igrača, Mesi je u Španiji završio na sudu s optužbama za utaju poreza. U velikom intervjuu uoči početka SP-a prokomentirao je optužbe i za sve okrivio rivale iz Madrida.

"Iz Madrida je stigla naredba da me se napadne, uništi, iskoristi trenutak slabosti. Teško mi je bilo to proživljavati", rekao je Mesi za Sport.

Mesi se u razgovoru dotaknuo i drugih tema, pa tako i svoje budućnosti nakon igračke karijere.

"Nisam razmišljao o tome. Ne želim. Svi žive na svoj način, ja pokušavam živjeti iz godine u godinu, mirno. Kada dođe taj dan, vidjet ću. Trenutno se ne vidim kao nogometni trener, ali nikad ne znate što će se dogoditi. I Zidane je jednom rekao da neće biti trener pa je na kraju to postao."

Ko mu je bio najbolji trener?

"Imao sam dobra iskustva sa svima. Silno sam zahvalan Rajkardu što mi je dao priliku i imao povjerenja u mene, dao mi je debi i smirivao me. Nakon toga sam imao dobrih trenera, a među najboljima je sigurno Gvardiola. Luis Enrike je na istoj razini", rekao je Mesi.

Još nije odlučio hoće li igrati za reprezentaciju Argentine i nakon Svjetskog prvenstva.

"Nisam odlučio, ovisi o nastupu u Rusiji. Izgubili smo tri finala i pod velikim smo pritiskom. Ljudi nisu svjesni koliki je uspjeh doći do finala, broje nam samo poraze", rekao je Mesi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.