MUNDIJAL 2018.

Sramna izjava: Salaha ću zaustaviti kao i Ramos, nije mi ga bilo nimalo žao?!

Avaz Sport

11.6.2018

Još je nekoliko dana ostalo do početka Svjetskog prvenstva, a domaćini Rusi planiraju svoj pristup u utakmici protiv Egipta dovesti do krajnjih granica, pa će tako zvijezdu Liverpula Mohameda Salaha pokušati zaustaviti na svaki mogući način.

Salah se još nije u potpunosti niti oporavio od povrede zadobivene u finalu Lige prvaka nakon sudara s kapetanom Reala Sergijom Ramosom, a stoper ruske reprezentacije Ilija Kutepov već ga ponovno ima namjeru poslati van terena.

"Salahova igra me ne brine. Kako ga zaustaviti? Pa napraviš isto što i Ramos, on nam je pokazao jedan način za zaustaviti ga i ne mogu reći da me bilo briga kad sam vidio kako se Salah povrijedio u finalu."

"Želim mu brz oporavak i volio bih da zaigra protiv nas na Svjetskom prvenstvu jer napreduješ kad igraš protiv takvog velikog igrača."

Salah je s ostatkom momčadi u Rusiju doputovao u nedjelju, a nada se kako će biti spreman za početak takmičenja, koje je za Egipat 15. juna protiv Urugvaja.

S domaćinima će snage odmjeriti četiri dana kasnije, a posljednji susret grupne faze odigrat će sa Saudijskom Arabijom 25. juna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.