NOGOMET

Skandal reprezentativaca Meksika: Procurio snimak zabave s prostitutkama u bazenu

Dnevnik.hr.

11.6.2018

Reprezentativci Meksika, njih devetorica, odlučili su slobodan dan koji im je dao selektor Huan Karlos Osorio (Juan Carlos Osorio) provesti u društvu oko 30 prostitutki.

Razotkrila ih je televizijska stanica TV Notas objavivši fotografije dolaska nekih od fudbalera na razuzdanu zabavu koja se odvila na jednom imanju u noći poslije pobjede Meksika nad Škotskom u prijateljskoj utakmici.

U međuvremenu, pojavio se i snimak na kojem se vide nogometaši u društvu golih prostitutki u bazenu. Snimak prestaje u trenutku kad je jedna od eskort dama shvatila da ih snimaju, prenosi Dnevnik.hr.

Iako je tamošnja javnost burno reagirala, osuđujući ovakav način pripreme za Svjetsko prvenstvo, iz meksičkog nogometnog saveza stigla je izjava kako reprezentativci neće biti kažnjeni jer su zabavu organizirali u svoje slobodno vrijeme i prethodno nisu propustili nijedan trening.

Inače, Meksiko je u subotu poražen od Danske 2:0, a na Svjetskom prvenstvu ih 17. juna u Moskvi čeka Njemačka u prvom kolu grupe E. Poslije tog dvoboja igrat će još i protiv Južne Koreje i Švedske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.