UGOVOR

Sin proslavljenog holandskog fudbalera: Džastin Klajvert potpisao za Romu

Index.hr

12.6.2018

Roma je dovela treće pojačanje za sljedeću sezonu.

Polufinalisti i najveće iznenađenje Lige prvaka u Rimu dočekali su sina legendarnog holandskog napadača Patrika Klajverta (Patricka Kluiverta). 

Devetnaestogodišnji Džastin Klajvert (Justin Kluivert) mladi je talent iz Ajaksove škole, a za prvu momčad slavnog kluba prošle je sezone skupio 36 nastupa, 11 golova i 5 asistencija.

Menadžer mlade zvijezde je Mino Raiola, jedan od najmoćnijih agenata u nogometnom svijetu. Italijanski izvori tvrde da se vrijednost transfera kreće između 18 i 20 miliona eura. 

Klajvert mlađi samo je godinu i po igrao za prvu momčad Ajaksa, kluba u kojem je njegov otac osvojio Ligu prvaka i postao legenda, a kasnije godinama bio jedan od ključnih igrača Barcelone. Otac mu je savjetovao da ostane u Amsterdamu, a Džastin Klajvert odlučio je prihvatiti poziv Rome, iako je prije samo nekoliko mjeseci rekao da mu se sad igra za Barcelonu.

Roma je nakon završetka sezone dovela Ivana Marcana, braniča iz Porta, i Antu Ćorića iz Dinama za više od 6 miliona eura te otkupila ugovore Šika (Schicka) i Defrela (Grégoire Defrel). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.