NOGOMET

Milan nudi bombastičnu razmjenu Čelziju za Donarumu

Sportske.net

12.6.2018

Budućnost Điđija Donarume (Gianluigi Donnarumma) je i dalje neizvjesna, Milan želi da ga proda, međutim, neki drugi golmani su na većoj cijeni, a "Rosoneri" traže ogroman novac. 

Doveli su Rejnu (Pepe Reina) kao zamjenu, željeli bi se osloboditi i Donarumine plaće od šest miliona godišnje.

Nude Čelziju razmjenu, Donaruma za Alvara Moratu (Álvaro Morata).

To će teško ići, iako su navodno dogovorili sa Moratom da on zadrži platu iz "Plavaca" oko 8 miliona po sezoni, što bi značilo da postane najplaćeniji igrač Serije A.

Realno, Moratina cijena je veća na tržištu od Donarumine.

Čelzi će prodati Kurtou (Thibaut Courtois) ako Belgijanac ne produži ugovor, mada se njemu ne žuri, gleda ka Madridu, u ljeto 2019. bit će slobodan.

Moratu hoće i Juventus, mada su mnogi skeptični prema razmjeni za Iguaina (Gonzalo Higuaín). Iako je Španac mlađi i navijači ga vole, čini se da Juve okleva, oni bi radije, ako ode "Pipita" da dovedu Marsijala (Anthony Martial) iz Junajteda.

Morata na sve načine hoće da pobjegne iz Čelzija, s Milanom je pregovarao i prošlog ljeta, no nije došlo do dogovora jer je Čelzi ponudio mnogo bolje uvjete.

Vlasnik Milana Li (Jonghong Li) je našao nove investitore, navodno bi trebalo da za oko 200 miliona otkupe trećinu dionica, ubace svjež kapital u klub, što će uvjeriti i UEFA da su "Rosoneri" na putu oporavka pa bi i kazna zbog kršenja FFP mogla da bude blaža.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.