SPORT

Rakitić: Ne znam hoću li nastaviti igrati za reprezentaciju nakon Rusije

Fena

12.6.2018

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić rekao je u razgovoru za španske novine "Marca" kako bi mu ovo moglo biti posljednje Svjetsko prvenstvo pa se nada da će Hrvatska na njemu iznenaditi.

Upitan hoće li ovo biti posljednje Svjetsko prvenstvo velikog para koji posljednjih godina čini sa 32-godišnjim Lukom Modrićem, 30-godišnji Rakitić je odgovorio: "Moglo bi biti. U reprezentaciji sam 11 godina. Želim vidjeti što će se dogoditi kako bih mogao donijeti zaključak, ne znam hoću li nastaviti."

Na idućem prvenstvu 2022. godine u Kataru, ako se Hrvatska kvalificira, imat će 34 godine. 

Sada želim uživati u Svjetskom prvenstvu. Moja želja da nastavim igrati za reprezentaciju je uvijek maksimalna jer me branjenje boja svoje zemlje čini iznimno ponosnim. Nakon Rusije ćemo sjesti i vidjeti šta je najbolje - dodao je. 

Prvi ispit u Rusiji Hrvatska će imati u subotu, 16. juna, protiv Nigerije, nakon čega slijedi ogled s Argentinom.

- Nigerija je radna reprezentacija. Ima njemačkog trenera koji traži kompaktni blok. Imaju iznimno snažne igrače, a kontranapadi su im spektakularni. Morat ćemo biti jako spremni - prokomentirao je Rakitić.

Nakon Nigerije, na red dolazi susret s Argentinom, čiji je kapiten Mesi (Messi) od ljeta 2014. saigrač Rakitića u Barceloni.

- Niko još nije pronašao formulu kako zaustaviti Mesija. Ni Dalić, ni ja, ni bilo ko drugi. Trebamo uživati u tom susretu jer ćemo igrati protiv najboljeg. Znamo da će biti teško, ali tako će biti i protiv Nigerije i Islanda. Priznajemo da je nešto posebno takmičiti se protiv Lea, ali on, također, zna da smo željni igrati protiv njega - smatra hrvatski veznjak.

Na pitanje može li Hrvatska osvojiti prvenstvo, odgovorio je kako "ne treba razmišljati tako daleko".

- Moramo se usredotočiti na prvu utakmicu protiv Nigerije, a kasnije na prolazak grupe. Kada prođemo u drugu fazu, sve će biti moguće budemo li igrali dobro - smatra Rakitić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.