MUNDIJAL 2018.

Rakitić se oprašta od reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva?

Rakitić: Odluka nakon Rusije

Avaz Sport

13.6.2018

Iako svjestan da bi to moglo biti njegovo posljednje Svjetsko prvenstvo s hrvatskom reprezentacijom, Ivan Rakitić je optimističan da on i njegovi suigrači mogu napraviti nešto posebno u Rusiji. 

- Imamo veoma kvalitetnu ekipu s igračima koji igraju u najboljim svjetskim klubovima i koji dolaze na SP s pravom razinom iskustva za to takmičenje - izjavio je Rakitić u intervjuu za Marcu.

Luka Modrić (32) već je razmišljao o tome. Ne zbog istrošenosti ili pomanjkanja motiva, nego zbog suđenja Zdravku Mamiću i neugodnosti koje mu je ono donijelo u Hrvatskoj.

Vedran Ćorluka (32) načet je povredama, kao i Mario Mandžukić (32. I Danijel Subašić, iako golman, već je napunio 33, u Kataru će imati 37. To su reprezentativci Hrvatske kojima bi takmičenje u Rusiji moglo biti posljednje veliko u karijeri.

Najavio je i 30-godišnji veznjak Barcelone da bi nakon Mundijala u Rusiji mogao završiti reprezentativnu karijeru.

- U reprezentaciji sam 11 godina, želim vidjeti što će se dogoditi kako bih donio odluku. Ne znam hoću li nastaviti. Moja je želja uvijek bila maksimalna jer braniti boje svoje države je maksimum i čini me ponosnim. Sjest ćemo i vidjeti nakon Rusije - rekao je Rakitić.

Pod zastavom hrvatske reprezentacije debitirao je s 19 godina pod vodstvom tadašnjeg selektora Slavena Bilića u septembru 2007. godine protiv Estonije u sklopu evropskih kvalifikacija. U dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri ubilježio je 91 nastup, kao i 14 pogodaka. Nastupao je na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008. te Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. i


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.