MUNDIJAL 2018.

Štefan Efenberg: Ezil i Gundogan zbog Erdoana moraju biti izbačeni iz reprezentacije!

Goal.com

13.6.2018

 - Navijačima sam pokazao srednji prst i odmah sam bio izbačen iz reprezentacije, Savez je momentalno donosio odluke - rekao je Efenberg (Stefan Effenberg). 

Iako su jedni od glavnih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva te obrane naslova iz Brazila, moglo bi se reći kako Njemačka nije imala pripreme kakvima se nadala. Još uvijek se priča o fotografiji Mesuta Ezila (Mesuta Ozil) i Ikaja Gundogana (Ilkay Gundogan) s turskim predsjednikom Redžepom Erdoanom (Recep Tayyip Erdoğan) i izjavi Sitijevog veznjaka da je Erdoan njegov predsjednik.

Bivši njemački reprezentativac, a danas osoba zadužena za odnose s javnošću, Oliver Birhof (Oliver Bierhoff) rekao je kako u Savezu imaju puno dubljih problema slične tematike od same fotografije s Erdoanom. 

Oštiriji u izjavama bio je također bivši njemački reprezentativac i kapetan Bajern Minhena Štefan Efenberg koji nije imao milosti za ovaj dvojac:

- Ako njemački savez poštuje neke vrijednosti i pravila onda su ovakve situacije i reakcije nedopustive! Jedina ispravna odluka koja može biti donešena nakon ovog poteza je da Ezil i Gundogan budu izbačeni iz reprezentacije. 

Efenberg se prisjetio i svoje situacije kada je navijačima pokazao srednji prst i odmah bio udaljen iz momčadi:

 - Ovaj dvojac ima sreće što nisu igrali kada i ja jer savezu ne bi trebalo ovoliko vremena za donošenje odluke. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.