MUNDIJAL 2018

Dobro raspoloženje u taboru domaćina pred početak SP-a

Sportske.net

13.6.2018

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov (Stanislav Cherchesov) rekao je danas da nema problem s kritikama, a da će se truditi da pobjedom na početku Svjetskog prvenstva one budu pozitivne. 

- Svi bi trebalo da slušaju kritičare, to je prirodno. Pod kontrolom smo i trebalo bi da budemo prirodni. Lijepo se osjećam. Želimo javno mišljenje, a na nama je da budemo dobri, posebno na otvaranju - rekao je Čerčesov na konferenciji za novinare pred prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

Rusija i Saudijska Arabija će u četvrtak u 17 sati na stadionu Lužnjiki u Moskvi otvoriti šampionat svijeta.

Upitan zašto će Rusija pobijediti na početku šampionata, Čerčesov je odgovorio: "Zato što to zaista želimo."

Čerčesov će imati sve igrače na raspolaganju, a naveo je da je ekipa svježija nego što je to bilo ranije. Jedino je upitan nastup Dalera Kuzjaeva (Daler Kuzyayev).

Posebno je pohvalio organizaciju takmičenja u svojoj zemlji.

- Sretni smo, sve je spremno. Lično sam posjetio skoro sve stadione i zaista su veličanstveni. Priprema je bila sjajna, a organizatori su već pobijedili - rekao je selektor ruskih fudbalera.

Čerčesov je bio posebno dobro raspoložen na prvoj zvaničnoj konferenciji za novinare pred utakmicu, a jednog britanskog reportera uporedio je sa Džejmsom Bondom (James Bond).

Novinar iz Poljske prenio mu je podršku navijača iz te zemlje, posebno Legije, čiji je bio trener, uz riječi da ga "ljudi iz drugih zemalja podržavaju iako i njihov tim učestvuje u Rusiji".

Ruski reprezentativac Aleksandar Samedov (Aleksandr Samedov) rekao je da je u njegovom timu sve uobičajeno.

- Zajedno smo tu, igramo bilijar, video igre, sve je uobičajeno i ništa drugačije nego inače. Tako će biti i večer pred utakmicu - rekao je Samedov.

Samedov je dodao da se veoma dobro sjeća svog prvog šampionata svijeta i koliko je bio nervozan, ali da se sada mnogo bolje osjeća, da je smiren i stabilan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.