MUNDIJAL 2018

Cure nevjerovatni detalji: Real izazvao potres u španskoj reprezentaciji, a sve su znali i neki igrači

AFP

Avaz Sport

13.6.2018

Nevjerojatni uvod u Svjetsko prvenstvo proživljava ovih dana nogometna Španija.

Za potres u nogometnoj reprezentaciji odgovoran je predsjednik Reala Florentino Perez zajedno s novim trenerom Hulenom Lopetegijem (Julen Lopetegui). Predsjednik Real Madrida objavio je u ponedjeljak da će Zinedina Zidana (Zinedine Zidane) na klupi najtrofejnijeg španskog kluba naslijediti u tom trenutku aktuelni selektor "Crvene furije", a uslijedio je potpuni darmar u španskom nogometu.

Lopetegi je s Realom dogovorio saradnju u jeku priprema za Mundijal u Rusiji i, umjesto da priprema strategiju za zahtjevne utakmice na prvenstvu, posao finalizirao u najvećoj tajnosti.

Vijest je šokirala vodstvo Nogometnog saveza Španije, a svakoga dana pojavljuju se novi detalji prvorazredne podvale koju je Real, ipak nenamjerno, priredio svojoj nacionalnoj vrsti.

Naime, Marca je danas objavila kako su za dolazak Lopetegija na klupu Reala znali i igrači u reprezentaciji, ali samo oni iz - Reala! Karvahal (Carvajal), Ramos, Vaskez (Vazquez), Isko (Isco), Asensio, Fernandez i Valjeho (Vallejo) bili su o tome unaprijed informirani, a vijest je za javnost, navodno i ostale reprezentativce, ostala stroga tajna.

Priču donosi Marca koja tvrdi da je time unesen razdor u španskoj reprezentaciji jer ostatak igrača o tome nije znao ništa. Samo tri dana uoči utakmice s Portugalom vodstvo Real Madrida pobrinulo se za potpuni haos.

Lopetegi ne smatra da je pogriješio, iako priznaje da je odluku možda donio u pogrešno vrijeme.

Da bi ironija bila veća, za njegovog nasljednika izabran je Fernando Jero (Hierro), bivši kapitan i legenda Kraljevskoga kluba!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.