FRANKFURT

Mario Vrančić vjeruje svom zemljaku Edinu Pandži: Samo mi on može popraviti auto

Mario i Edin: Vjeruju jedan drugom

B. ŠIŠIĆ

14.6.2018

Mario Vrančić je Bosanac, profesionalni fudbaler i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Nakon nekoliko godina provedenih u njemačkom klubu Darmsdat koji se takmiči u fudbalskoj Bundesligi, Mario je otišao u Englesku i potpisao ugovor za tamošnji klub Norvič siti.

Mario je svojevremeno živio u Frankfurtu, pa tako svaki slobodan trenutak koristi da dođe u taj grad, da se sretne s njemu dragim ljudima.

Tako smo Vrančića vidjeli u automehaničarskoj radnji Edina Pandže, koji je rodom iz Prnjavora, a automehaničarsku radnju već godinama ima u Frankfurtu.


- Popravljao sam automobile mnogim našim ljudima, kako nepoznatim tako i poznatim. Mogao bih reći da su kroz moje ruke prošli automobili na desetine poznatih Bosanaca i Hercegovaca, od estrade pa do sporta i uspješnih biznismena – kazao nam je Pandža.

A da je Edin zaista jedinstven i poseban u svom poslu i zanatu, potvrdio nam je to i Mario Vrančić, koji nam je rekao kako svaki put kada ima problem s automobilom, dođe u Frankfurt.


Edin u Frankfurtu već nekoliko godina ima svoju automehaničarsku radnju

- Jednostavno, vjerujem Edinovim rukama i njegovoj sposobnošću. Čovjek uvijek mora voljeti ono što radi, a Edin zaista voli njegov posao - rekao nam je Vrančić.

Mario Vrančić je Edinovom sinu Emanu poklonio dres što je, kako Edina tako i Emana izuzetno obradovalo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.