MUNDIJAL 2018

U Sarajevu otvorena najveća navijačka fan zona „Zmajevo Gnijezdo 2018“

J.A.
14.06.2018 18:16

Foto: Jasmin Alibegović

(FOTO: J. Alibegović)

Na Trgu Oslobođenja Alije Izetbegovića danas u 17 sati otvorena je najveća navijačka fan zona u Sarajevu „Zmajevo Gnijezdo 2018“.

Ova fan zona u centru grada bit će otvorena sve do 15. jula a ljubitelji fudbala će imati priliku pratiti sve utakmice SP „Russia 2018“.

- Mi smo spremi za festival fudbala, a svi koji nas posjete moći će pratiti utakmice 24m2 LED ekranu unutar šatora. I ove godine spremili smo brojne sadržaje, mnoge nagradne igre za sve generacije pa će „Zmajevo Gnijezdo 2018 “ biti idealno mjesto za porodično okupljanje i navijanje – ističe Damira Kostić iz PR službe organizatora.

Sve Sarajljije kao i turisti koji su u Sarajevu imat će uzbudljiva navijačka okupljanja u „Zmajevom Gnijezdu 2018“.

Ukupno će se odigrati 64 utakmice na 12 stadiona u 11 gradova, a koje će se sve prenositi u „Zmajevom Gnijezdu 2018“.

S obzirom da nije prvi put da se organizuje „Zmajevo Gnijezdo“, oraganizatori očekuju veliki broj posjetilaca.  Ove godine „Zmajevo Gnijezdo“ ima 500 sjedećih mjesta, a ulaz je besplatan.  

- Ovdje sam sa prijateljima da pratim utakmice SP, a odlučili smo se za „Zmajevo Gnijezdo“ zbog bolje i ljepše atmosfere, uprkos kiši koja pada – kaže nam jedan od posjetitelja „Zmajevog Gnijezda“   

Utočište ljubitelja fudbala u Sarajevu raditi će svakog dana od 10 sati prije podne pa do ponoći, uz odličnu gastronomsku ponudu.

U okviru navijačke zone „Zmajevo Gnijezdo“, tokom trajanja nogometne euforije, u planu su i zabavna takmičenja, te mnogobrojne nagrade sponzora.

"Uživajmo u igri".

NA VRH