NOGOMET

Pirlo imenovao tri najbolja izvođača slobodnih, među njima i Pjanić!

Goal.com

15.6.2018

Legendarni talijanski reprezentativac Andrea Pirlo otkrio je trojicu igrača koje smatra najboljim izvođačima slobodnih udaraca. 

Nekadašnji veznjak Milana i Juventusa nerijetko je smatran najboljim izvođačem slobodnjaka te drži rekord za broj zabijenih slobodnih udaraca u Serie A (28) te je sigurno kako malo tko može dati bolji odgovor na pitanje koji su najbolji izvođači slobodnjaka od upravo - Pirla.

- U ovom trenutku tri najbolja su Lionel Mesi, Miralem Pjanić i Paulo Dibala - rekao je Pirlo za Goal. "Sva trojica su izvrsni izvođači slobodnih."

Kroz proteklih pet sezona, Mesi je zabio najviše slobodnjaka u ligama petica , čak 16.

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić nalazi se na drugom mjestu s 12 pogodaka, a isto toliko ima i Milanov Hakan Čahanoglu (Hakan Calhanoglu) , dok je četvrti Dibala.

Pirlo se nalazi na osmom mjestu zajedno s Mariom Balotelijem sa šest pogodaka iako u Europi nije zaigrao od 2015.

Umirovljeni veznjak prokomentirao je i povratak kontroverznog Balotelija u reprezentaciju koji za azzurre nije zaigrao od Svjetskog prvenstva 2014., ali su ga dvije odlične sezone u Nici vratile u momčad u prijateljskom meču sa Saudijskom Arabijom u kojem je zabio pogodak u pobjedi talijanske reprezentacije 2:1 .

- Zaista sam sretan što Baloteli opet igra za Italiju - započeo je Pirlo. 

"Igrao je odlično zadnje dvije godine i naravno da ponovno zaslužuje biti pozvan."  

"Ne znam gdje će Mario igrati sljedeće sezone , ali siguran sam da će ga mnogo velikih klubova htjeti tako da na njemu ostaje da odabere najbolju opciju." 

Italija će propustiti Svjetsko prvenstvo, a za novog stratega azzurra postavljen je Roberto Manćini dok se Pirlo spominjao kao njegov mogući pomoćnik.

"Pričao sam s Manćinijem oko te uloge." 

"Trenutno učim kako bih dobio sve trenerske licence, a nakon toga ću moći raditi kao trener, no trenutačno još ništa nije dogovoreno za moju ulogu pomoćnog trenera u reprezentaciji. "

Pirlo će po prvi put od 2002. Svjetsko prvenstvo gledati kao navijač, a društvo će mu u kući praviti McDonald'sova dostava McDelivery koja u suradnji s projektom Uber Eats dostavlja hranu ovog slavnog lanca fast fooda za vrijeme Svjetskog prvenstva u čak 26 država. 

Uber Eats je pokrenuo potragu za reprezentacijom koju će Pirlo podržati na nadolazećem Svjetskom prvenstvu, a navijači je mogu pronaći pomoću hashtaga #TeamForPirlo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.