MUNDIJAL 2018

Portugal je trebao pobijediti: Španiji priznat neregularan gol!

Goal.com

15.6.2018

Prvi put na velikom natjecanju imamo pomoć tehnologije.

Prvi put smo se mogli nadati utakmici na Svjetskom prvenstvu koja će završiti bez repova, koja će ponuditi poštenije suđenje, posebno nakon velikih problema kojima smo svjedočili u protekloj sezoni u domaćim, ali i evropskim natjecanjima.

Ali, prevarili smo se...

U prvom velikom derbiju u Rusiji dobili smo potvrdu da ni tehnologija ne može riješiti sve probleme. Da ni tehnologija ne može ponuditi potpuno tačnu reakciju, ali i da rasprave oko odluka ni uz dogovaranje nekoliko sudija neće prestati.

Svjedočili smo tome u 24. minuti utakmice između Portugala i Španije u prvom kolu kada je Diegu Kosti priznat pogodak nakon što je napravio prekršaj nad Pepeom.

Sudija Đanluka Roki (Gianluca Rocchi) je nakon gola preko slušalica kontaktirao svoje pomoćnike, četiri suca koja su zadužena za nadziranje VAR-a i pregledavanje snimki situacija. I zajedno su odlučili - gol je regularan.

Iako je i golim okom nama pred televizijskim ekranima bilo potpuno jasno da je Kosta faulirao Pepea, jer jasno se vidjelo da je zabio svoj lakat u protivnikov vrat...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.