NOGOMET

Čelik predstavio novog trenera: Adnan Ornek poručio da tim očekuje turbulentan period

S konferencije za medije

D. J.

18.6.2018

Nogometni klub Čelik je danas predstavio novog šefa stručnog štaba koji će u naredne tri godine voditi ekipu s Bilinog polja. Adnan Ornek je na početku konferencije za medije istakao kako je u našoj državi još od kraja februara te da je dobro upoznat s bh. prvenstvom.

- Čini me sretnim što sam ovdje jer znam da je Čelik ozbiljan klub. U prošlosti je bilo uspjeha, ali i problema u posljednjim godinama. Naš prvi cilj je da oformimo kadrovsku strukturu, od igrača pa dalje. Ova godina, koja je pred nama, bit će jedna od težih, ali vjerujem da će nakon toga uslijediti dobri rezultati – rekao je Ornek i dodao da svi navijači i simpatizeri kluba moraju imati strpljenja u narednom periodu.


Adnan Ornek

Što se tiče transfera, očekujemo da u naredna 2-3 dana potpišemo ugovore s igračima koji će činiti kostur ekipe. Sve do nedjelje ćemo raditi u Zenici, a onda za vikend putujemo u grad Bolu, gdje ćemo na planini Avant imati drugi dio priprema. Tu će nam se priključiti i igrači izvan BiH, jedan od njih će biti Paskal Okoli, koji je već igrao u Čeliku. Ostajemo tamo 12 dana i očekujemo barem 5 utakmica tamo – rekao je Ornek te istakao da će u budućem stručnom štabu biti jedan član iz prethodne sezone, a da će ustali biti uskoro imenovani, a među njima će biti i trenera iz Turske. 

Do kraja sedmice bi trebao biti formiran kostur ekipe, a ostatak igrača će se naknadno priključiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.