ŠPANIJA

"Mundo Deportivo": Pjanić Barcelonin prioritet!

Avaz Sport

19.6.2018

Barcelonin prioritet tokom ljetnog prelaznog roka bit će dovođenje Miralema Pjanića nakon što je katalonski klub dobio odbijenicu od Antoana Grizmana (Antoine Griezmann). 

Prema saznanjima „Mundo Deportiva“, Barcelona je već informirala našeg reprezentativca o svom interesu.

Iako je došlo do promjena u sportskom segmentu gdje su Erik Abidal (Eric) i Ramon Planes zamijenili Roberta Fernandeza i Urgana Ortegu, Pjanić i dalje ostao na agendi prvaka Španije.

U Barceloni žele bh. reprezentativca zbog kvaliteta i iskustva, ali i sposobnosti da igra podjednako dobro u odbrani i napadu.

Našeg fudbalera je još prošlog ljeta tokom odmora na Sardniji vrbovao Žordi Mestre (Jordi), zamjenik sportskog direktora u Barceloni.

Iz Italije, ipak stižu druge informacije. „Sky Sport“ izvještava kako su u Juventusu mirni te da italijanski prvak apsolutno ne želi prodati 28-godišnjeg veznjaka, štaviše „Stara dama“ za ključnu polugu svog veznog reda sprema novi ugovor.

Pjanić je i prije prelaska u Juventus bio na radaru Barcelone, tada ga je na Nou Kampu htio vidjeti Luis Enrike (Enrique) koji ga je trenirao u Romi, ali su Bjankoneri bili brži i spretniji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.