DIJELILI SVLAČIONICU I DŽAKUZI

Patris Evra: Ako vas Ronaldo pozove kod sebe na večeru, odbijte jer nije normalan

Piše: Goal.com

Patris Evra (Patrice) je s Kristijano Ronaldom (Cristianom) dijelio svlačionicu Manchester Uniteda, a za ITV Sport je dao nekoliko zanimljivih izjava o zvijezdi Reala i (po)najboljem igraču današnjice.

Ronaldo je, u petak, hat-trikom donio Portugalu remi protiv Španije 3:3, a jedan od tri gola je spektakularni slobodni udarac u 88. minuti.

Napadačeve igre i njegovi golovi dokaz su njegove nevjerojatne želje za pobjedom, a tu želju komentira njegov bivši suigrač Evra.

-Igrao je stolni tenis protiv Rija Ferdinanda i izgubio, tada smo svi počeli vikati i derati se, a Ronaldo se uzrujao - izjavio je Evra za ITV.

-Tad je poslao svog rođaka da kupi stol za stolni tenis, kući je trenirao dvije sedmice, vratio se i pobijedio Rija pred svima nama. Takav je Kristiano, zato nisam ni iznenađen time što želi osvojiti još jednu Zlatnu loptu, što želi osvojiti Svjetsko prvenstvo. On je jedan jako ljutit čovjek – priča Evra.

Uprkos tome što su mu 33 godine na leđima, Ronaldo ne pokazuje znakove usporavanja, zabio je 44 puta u 44 utakmica za Real ove sezone, pomogavši im tako da osvoje Ligu prvaka.

Evra tvrdi da je napadač opsjednut radom na sebi.

-Ako vas Kristiano pozove na večeru kod njega, odbijte, toplo vam preporučujem. Rekao mi je: „Patrise, svrati poslije treninga“. Ja sam otišao, a bio sam jako umoran, i sjedim ja tako tamo za stolom, a na njemu samo salata i bijelo meso, piletina...Mislio sam si, u redu, ništa strašno, za piti je bila samo voda, od soka ništa... Nadao sam se da će nakon toga doći neko dobro meso, ali ništa nije došlo. On je pojeo, ustao i počeo se igrati s loptom, izvoditi neke trikove, a zatim mi je rekao da ustanem kako bismo se dodavali bez da nam lopta padne na pod. Malo sam ostao zatečen, pitao sam ga mogu li pojesti do kraja, a on je samo rekao „ne, ne, hajmo igrat“,' pa smo tako počeli. Nakon toga je predložio bazen, što mi je bilo dobro, a poslije toga smo bili u sauni i džakuziju. Pitao sam ga jesmo li kod njega došli jer sutra imamo utakmicu ili samo na ručak? Zato ne bih preporučio odlazak kod njega, on je mašina, s njim trening nikad ne prestaje – ispričao je Patris Evra.

Više o temi

MUNDIJAL 2018
Sjaj Ronalda
NA VRH