MUNDIJAL 2018

Portugal se provukao protiv odličnog Maroka, Ronaldo opet pogodio

Avaz Sport

20.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Foto: AFP


Portugal je već u trećoj minuti došao do vodstva. Nakon kornera, Ronaldo je ostao usamljen na ivici peterca i bez ikakvih problema glavom zakucao loptu pod prečku, za svoj već četvrti pogodak na ovom Svjetskom prvenstvu. 

U 27. minuti Amrabat je lagano prošao do šesnaesterca uz međusobno povlačenje sa Gereirom, međutim sudija je postupio pravedno i nije dosudio penal za Maroko uprkos žučnim protestima sa klupe Marokanaca. 

Osim vodećeg pogotka, Portugalci nisu nijednom više šutirali u okvir gola, ali je malo nedostajalo da u samom finišu poluvremena dupliraju prednost. Ronaldo je poslao idealan pas do Guedeša, ovaj bio brži od čuvara i našao se u situaciji jedan na jedan sa El Kađuijem, ali je čuvar mreže Maroka odlično refleksno reagovao i sačuvao mrežu. Iako je Maroko bio konkretniji rival, na odmor se otišlo sa minimalnim vodstvom Portugala od 1:0. 

I u nastavku je Maroko bio konkretniji, a u 56. minuti imali su sjajnu priliku da izjednače kada je poslije slobodnog udarca Belanda šutirao glavom, ali je Rui Patrisijo senzacionalno odbranio njegov udarac. 

Novu priliku Maroko nije iskoristio preko Benatije u 61. minuti, koji je sa nekih desetak metara šutirao preko gola. Ekipa Portugala za 20 minuta igre u drugom dijelu gotovo da nije prešla polovinu terena. 

U 68. miuti pokušao je Zijeha iz slobodnog udarca da savlada Patrisija. Njegov šut nije bio loš, ali je završio malo iznad prečke. 

Prvi pokušaj Portugala u drugom poluvremu bio je tek u 82. minuti kada je Fernandeš pokušao da udvostruči prednost, no njegov šut je bio očajan i završio je pored gola. Tri minute poslije Ronaldo je iz veoma dobre pozicije šutirao slobodan udarac, ali je njegov šut završio u živom zidu. 

Pokušavali su Marokanci do kraja meča svim snagama da stignu do poravnanja rezultata, međutim u tome nisu uspjeli, pa je tako Portugal slavio zahvaljujući još jednom pogotku Ronalda. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.