MUNDIJAL 2018

Urugvaj pobjedom nad Saudijskom Arabijom izborio plasman u osminu finala SP

Avaz Sport

20.6.2018

Reprezentacija Urugvaja je slavila na "Rostov Areni" rezultatom 1:0 (1:0) protiv Saudijske Arabije i tako je došla do druge pobjede i ovjere plasmana u osminu finala Mundijala.

Strpljivo su igrali Urugvajci, Saudijci su povremeno pokušavali da priprijete, ali su njihovi napadi bili vrlo jalovi.

Igrao se 23. minut, kada je selekcija iz Južne Amerike došla do prednosti, nakon kornera sa lijeve strane, loše je reagovao golman Saudijske Arabije, promašio je loptu, ona je pala na nogu Luisu Suarezu, koji tako postiže gol na trećem uzastopnom Mundijalu, interesantno na svom 100. nastupu.

Nakon toga su Saudijci imali dvije prilike, prvo je u 26. minutu Muslera dobro intervenisao nakon pokušaja Bahbira, da bi samo tri minuta kasnije isti igrač bio u novoj šansi, ali ovoga puta golman Urugvaja nije morao da interveniše, lopta je otišla pored gola.

Do kraja prvog dijela igre je selektor Saudijske Arabije Pici morao da napravi prinudnu izmjenu, teren je zbog povrede napustio Džasim, zamijenio ga je Al Mogavi.

U nastavku, nakon 15ak minuta igre, velika prilika za Karlosa Sančeza, ali je njegov snažan udarac otišao tik preko gola.

Saudijci su u nastavku povremeno prijetili, ali kao i u prvom poluvremenu vrlo jalovo, dok je Urugvaj strpljivo tražio drugi gol.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.