NJEMAČKA

Legendarni Mateus se obrušio na Mesuta Ezila

Avaz Sport

20.6.2018

Nakon poraza Njemačke od Meksika u prvom kolu tamošnja sportska javnost je ogorčena igrom „Elfa“ na otvaranju Mundijala. Jedan od najkritiziranijih u ekipi Joahima Leva (Joachim Low) je Mesut Ezil (Ozil).

Niz njemačkih legendi obrušio se na veznjaka Arsenala, ali najžešće Lotar Mateus (Lothar Matthäus), koji je za Elf nastupio na pet svjetskih prvenstava i koji je kao kapiten podigao pehar 1990.

Mateus smatra da Ezil svojom nezainteresiranošću odaje dojam igrača koji i ne želi biti dio reprezentacije.

- Ezilov govor tijela je negativan. Imam dojam da se ne osjeća dobro u dresu reprezentacije. Ne djeluje mi slobodno. Kao da mu se ne igra. Nema srca, nema radosti, nema strasti. Kad ga vidim, ne bih se čudio da se nakon Mundijala oprosti od reprezentacije. Već godinu - dvije ne igra na nivou potrebnim za reprezentaciju, smatra Mateus.

Ezil je do sada za „Elf“ odigrao 91 susret, zabio je 23 gola, upisao je 40 asistencija. Bio je jedan od ključnih igrača na putu do svjetske krune prije četiri godine, no sad su neka druga vremena.

- Nije me briga kakav odnos ima s ostatkom ekipe, baš me briga što ne pjeva himnu, to je njegov izbor, bez obzira ima li afričke, turske ili njemačke korijene, ali… Naljutilo me što sam poslije intoniranja himne vidio desetoricu naših igrača kako pozdravljaju navijače, a jedini Mesut to nije učinio. Tako je pokazao da nije dio ekipe. Ezil ne razumije zbog čega je meta kritika, jer ne razumije šta ljudi u Njemačkoj očekuju od fudbalera koji predstavljaju njihovu zemlju, smatra Mateus.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.