MUNDIJAL 2018

Reprezentativca Švicarske ne zanimaju Kosovo, Srbija, Bosna: Seferović tvrdi da ne postoji nikakvo neprijateljstvo

AFP

Informer.rs

21.6.2018

Napadač reprezentacije Švicarske Haris Seferović jedan je od nekolicine igrača u timu Vladimira Petkovića koji vuče korijene s prostora bivše Jugoslavije.

U redovima drugog protivnika Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji dominiraju albanski igrači rođeni na Kosovu, ali za razliku od Džerdana Šakirija i Granita Džake, fudbalera Benfike ne zanimaju igre van terena.

- Nisam rođen u Bosni i nikada tamo nisam živio. Šta je bilo, bilo je. Ne postoji nikakav animozitet. U Benfiki imam nekoliko saigrača iz Srbije i dobro se slažem s njima. Družimo se, zajedno jedemo, pričamo... Ovo je Svjetsko prvenstvo. Svi žele bodove, a mi želimo da imamo više od drugih. Srbija - Švicarska je sasvim normalna utakmica - istakao je Seferović, koji u timu iz Lisabona igra s Ljubomirom Fejsom, Andrijom Živkovićem i Miletom Svilarom.

Napadač Benfike rođen je prije 26 godina u švicarskom gradu Surzeu, gdje mu i danas žive roditelji. Profesionalnu karijeru počeo je u Grashopersu, a igrao je i za Fiorentinu, Ksamaks, Leće, Novaru, Real Sosijedad i Ajntraht iz Frankfurta.

- Što se mene tiče, protivnik mi može biti i Crna Gora ili Kosovo. Ja igram fudbal i želim postići gol i pobijediti. Politički aspekti i priče koje dolaze sa strane me ne zanimaju - istakao je Seferović, čiji su roditelji tokom rata u bivšoj SFRJ napustili zemlju.

Srbija je na startu Mundijala pobijedila Kostariku 1:0, dok je Švicarska remizirala s Brazilom 1:1.

Duel između "Orlova" i Švicarske je u petak u 20 sati u Kaljiningradu, a tim Mladena Krstajica bi trijumfom osigurao mjesto u osmini finala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.