NOGOMET

Koševo se nada Atalanti

Bh. klubovi nastup počinju 12. jula

Avaz Sport

21.6.2018

Tri bosanskohercegovačka kluba saznala su imena rivala u prvom pretkolu Evropske lige. Željezničar i Sarajevo imali su status nosioca u žrijebu u švicarskom Nionu.

”Plavi” s Grbavice, aktuelni viceprvaci Premijer lige i pobjednici Kupa BiH, bit će domaćini Narvi 12. jula u Sarajevu uoči revanša u Estoniji sedam dana kasnije.

Bez euforije 

Narva nakon 18 kola sa 35 bodova zauzima četvrto mjesto u prvenstvu Estonije koje je počelo u martu.

- Mislim da nismo loše prošli, ali to ne znači da trebamo pasti u euforiju. Želimo se dobro spremiti i dočekati Estonce na Grbavici - rekao je trener Želje Slobodan Krčmarević, čiji će tim u slučaju prolaska igrati u drugoj rundi protiv boljeg iz duela Stumbras (Litvanija) - Apolon (Kipar).

Na Koševu se nadaju dvomeču sa Atalantom, poznatom italijanskom ekipom (sedmi prošle sezone u Seriji A), koja u drugom pretkolu čeka pobjednika duela između Sarajeva i ermenskog Bananca. Ermenski viceprvak je domaćin u prvoj utakmici.

- Ermenci su za nas nepoznanica, ali imamo dovoljno vremena da nabavimo snimke i kvalitetno ih skautiramo. Ulazimo sa ciljem da ostvarimo pobjede i prolaz, ali uz maksimalno poštovanje prema protivniku, poučeni iskustvima iz prošlih godina - rekao je kormilar Sarajeva Husref Musemić.

Ispunila se želja

Široki Brijeg nije bio nosilac, no, kako kažu na Pecari, ispunila im se želja da od pet potencijalnih suparnika izvuku trećeplasiranu ekipu prvenstva Slovenije, Domžale.

Igrači trenera Borisa Pavića 12. jula na Pecari ugostit će Domžale, a sedmicu kasnije odigrati uzvrat u Sloveniji. Ako preskoči prvu prepreku, Široki bi u drugoj rundi igrao protiv ruske Ufe, koja je sezonu završila na šestom mjestu u šampionatu.

Šok protiv Zarije

Ova su tri kluba i prošle sezone igrala u Evropskoj ligi. Sarajevo je šokantno ispalo već u prvom kolu. Nakon dva puta po 2:1 za domaće, bordo tim je nakon penala izgubio od moldavske Zarije.

Željezničar je na startu eliminirao crnogorsku Zetu (1:0, 2:2) prije poraza od švedskog AIK-a (0:0, 0:2). Kazahstanski Ordabaši (0:0, 2:0) bio je žrtva Širokog, koji je potom izgubio od škotskog Aberdina (1:1, 0:2).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.