MUNDIJAL 2018

Skandal na Svjetskom prvenstvu: Engleski navijači pjevali nacističke pjesme

Navijači pjevaju nacističke pjesme u Rusiji

Dnevno.hr

21.6.2018

Navijači u Rusiji dosad su se prilično dobro ponašali i nije bilo vijesti o incidentima, a mirni su i opasni ruski huligani kojih se pribojavao cijeli svijet. Ipak, Englezima, poznatima po navijačkim skupinama i neredima, nešto nije dalo mira i jednostavno su morali dospjeti na naslovnice svjetskih medija.

Dok ostali navijači pune stupce svojim lijepim ponašanjem i dirljivim gestama, oni su napravili skandal u Volgogradu, bivšem Staljingradu, gdje su čekali utakmicu svoje reprezentacije i Tunisa. Zasjeli su u jedan kafić, i potaknuti alkoholom, krenuli su pjevati antisemitske pjesme. 

Znali su da ih se snima i da će snimka obići svijet, ali to ih nije spriječilo u izvikivanju nacističkog pozdrava “Zig hajl" (Seig heil).

Video je snimljen u ''Galleriya pubu'', a jasno se vidi da jedan od Engleza sjedi za šankom, do druga dvojica veselo pjevaju melodiju jedne stare navijačke pjesme Totenhema “Ossiejev san”, u kojem su stihovi: “Mi smo na putu za Vembli”, samo su oni to preinačili i pjevali: “Mi smo na putu za Aušvic.”

Njihovi sunarodnjaci ih zbog tog nacističkog ispada nazivaju “potpunim moronima” te govore koliko su “odvratni”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.