MUNDIJAL 2018

TOK UTAKMICE / Brazil - Kostarika 2:0

Avaz Sport

22.6.2018

KRAJ UTAKMICE

95. GOOOOOOOOOOOOOL I Nejmar se upisuje u strijelce

91. GOOOOOOOOOOOOL  Kutinjo konačno pogađa za Brazil!

85. Brazil napada, ali su to uglavnom jalovi napadi bez pravih prilika

79. Ništa od penala za Brazil, nakon što je sudija koristio VAR tehnologiju

78. Penal za Brazil!!

67. U ovim trenucima vlada prava opsada gola Kostarike, ali bez pogodaka

60. Kostarikanci su probali da napadnu iz kornera, ali iz okreta ne zahvataju loptu idealno pa propada jedna od rijetkih šansi u drugom poluvremenu.

50. Potpuna inicijativa Brazila, pogodio je Žezus prečku posle udarca glavom, a potom je šut Kutinja odbranjen kada je sa gol linije loptu skinuo Gamboa. Golman Kostarike je u velikim problemima u ovim trenucima.

46. Počelo je drugo poluvrijeme

45. KRAJ PRVOG POLUVREMENA

41. Marselo dribla i šutira, ali mu klupski kolega Kejlor Navas brani udarac u donji desni ugao gola.

35. Brazilci imaju skoro 70 posto vremna loptu u svom posjedu, šutirali su šest puta, Kostarikanci tri, ali ni jedni ni drugi nemaju udarac u okvir gola.

28. Brazil se polako budi: Marselo šutira sa ivice kaznenog prostora, lopta dolazi do Gabrijela Žezusa, ovaj zakucava loptu u mrežu ali je bio metar u ofsajdu.

25. Brazilci igraju loše i na ovoj utakmici, a Kostarika djeluje konkretnije u napadu što nije bio slučaj na prvom meču protiv Švicarske.

17. Kostarika odlično zatvara igrače Brazila nakon prekida pa Brazilci ne mogu zaprijetiti nakon posle novog centaršuta Nejmara.

13. Gamboa je odlično prodro po desnom boku, sjajno vratio loptu otprilike do razdaljine penala odakle je iz drugog plana utrčao Borhes i iz prve šutirao po zemlji. Odlična šansa, ali i loša realizacija Kostarike koja je imala najbolju priliku za gol do sada.

11.  Vidjelo se kod slobodnog udarca koji je izveo Nejmar i probao da pronađe Silvu u petercu Kostarike da će Kostarikanci svim snagama probati da napadaju iz kontri.

6. Prvu priliku na susretu imala Kostarika preko Gamboe, ali on nije bio precizan.

1. Počela je utakmica između Brazila i Kostarike.

Brazil je kiksao u prvom kolu. Švicarska je uspjela izdržati i otrgnuti bodove Brazilu, vrativši se iz rezultatskog minusa.

U prevodu, Brazil nema pravo na pogrešku. Kostarika je izgubila prvi susret i realno je za očekivati da se pakiraju doma nakon prvog kruga, što ih neopterećene uvodi u ovaj susret.

Brazil nije reprezentacija na kojoj se čupate i tražite prolazak dalje, a toga su svjesni u redovima Kostarike, pogotovo nakon razmirica koje su izbile u nedjelju. Inače, zaiskrilo je između starijih igrača u ekipi i Kejlora Navasa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.