MUNDIJAL 2018

Mlađe generacije sada znaju zašto je fudbal igra u kojoj uvijek pobjeđuju Nijemci

AFP. Detalj sa utakmice

Avaz Sport

23.6.2018

Reprezentacija Njemačke nalazila se na pragu eliminacije sa SP, sekunde su je dijelile od novog neuspjeha, ali...

Večeras su i sa igračem manje uspjeli da naprave preokret protiv Švedske i maestralnim golom Krosa iz slobodnog udarca stignu do pobjede od 2:1!

Nijemci su agresivno i ofanzivno počeli utakmicu. Ali, kako je meč odmicao, i Šveđani su sve više ''pokazivali zube''. Na isteku 12. minuta njihova sjajna kontra preko Berga, najbolja prilika od početka meča, ali Nojer je sjajno reagovao u situaciji jedan na jedan. Tražili su Šveđani i penal, jer je Berg pritom oboren od strane Boatenga s leđa, ali se sudija nije oglasio.

Ipak, što su propustili tada, Šveđani su nadoknadili u 32. minutu. Greška Krosa na sredini terena, Berg je osvojio loptu, a onda je uslijedila munjevita akcija koju na kraju golom završava Ola Toivonen - 0:1.

Očekivano, selektor ''Pancera'' Joakim Lev reagovao je u poluvremenu izmjenom, Drakslera je ostavio u svlačionici, a na teren poslao veterana Marija Gomeza.

I, već u 48. minutu izjednačenje! Timo Verner je probio po lijevoj strani, poslao preciznu loptu ka Rojsu, a ovaj sa desetak metara šalje loptu u mrežu - 1:1.

Nakon izjednačujućeg gola napadali su Nijemci, stvarali prilike, ali bez rezultata.

A onda, 82. minut, novi šok za ''Pancere'', Boateng dobija drugi žuti karton i Njemačka ostaje sa igračem manje na terenu!

I pored brojčanog hendikepa, Nijemci su napadali do kraja, a najbolju priliku propustio je Gomez u 87. minutu, kada je glavom šutirao pod prečku, a golman Olsen sjajno intervenisao.

Nije ni to bilo sve, rezervista Brant je u nadoknadi vremena sa ivice kaznenog prostora pogodio stativu!

I kada se očekivao kraj, Toni Kros je posle slobodnog udarca pogodio za pobjedu i ostanak na Mundijalu - 2:1!!

Geri Linker je davno rekao: Fudbal je igra sa 22 igrača i jednom loptom u kojoj uvijek pobjeđuju Nijemci.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.