MUNDIJAL 2018

Japan i Senegal podijelili bodove i produžili neizvijesnost

Avaz Sport

24.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+19

Foto: AFP

Japan i Senegal podijelili su bodove odigravši 2:2 u okviru drugog kola grupe H Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Na početku utakmice Senegal je bio konkretniji, a prvu priliku imali su već u 2. minuti kada je lopta sa boka došla do Sadija Manea koji je bio licem okrenut golu, pa ga je lopta iznenadila i nije se snašao u odličnoj šansi. 

Senegal je do vodstva došao u 16. minuti kada je golman Kavašima loše reagovao, izbacio loptu u peteac ali samo do Sadija Manea od koga se praktično ona odbija za 1:0. Japanci su po prvi put pokušali u 16. minuti kada je njihov udarac sa ivice šesnaesterca izblokiran. Japanci nisu uspjevali da uspostave pravu igru. Senegalci su bili žustri u duelima i nisu "Samurajima" dozvoljavali mnogo prostora. 

Tako je bilo sve do 34. minute kada su Japanci izjednačili. Nagatomo je lijepo asistirao, a Inui napravio jednu fintu u šesnaestercu i lijepo pogodio u donji desni ugao za 1:1. U 39. minuti Nijang je uspio da izađe sam ispred golmana Japana, ali je Kavašima dobro istrčao i uspio da odbrani. Do kraja prvog dijela ni jedni ni drugi nisu imali ozbiljniji napad i šansu za gol pa se na odmor otišlo sa nerješenim rezultatom 1:1.

U nastavku prvi do gola su pokušali doći Japanci. U 50. minuti Osaka je pokušao glavom sa desetak metara od gola, ali N'Diaje je bio siguran. Odmah su uzvratili Seneglaci. Nijang je iz trka šutirao, a "parabola" koju je uputio je ipak otišla preko gola. 

Japan je imao idealnu priliku za preokret u 61. minuti kada je Osako istrčao dobro, Šibasaki poslao je brzu loptu na peterac, koju Osako nije uspio stići. 

Tri minute kasnije, Inui je utrčao iz drugog plana sa krila i šutirao iz trka sa velike udaljenosti, ali je pogodio prečku. Senegalci su do novog vodstva došli u 71. minuti nakon prodora Sabalija, koji je loptu ubacio u peterac, a tamo je petom zakačio Nijang, pa je ona otišla na drugu stativu gdje je bio 19-godišnji bek Vage koji je zakucao loptu u mrežu Kavašime za 2:1. 

Svega sedam minuta je trajalo slavlje navijača Senegala, jer je Japan u 78. minuti stigao do novog izjednačenja. Golman Senegala N'Diajea je pokušao da boksuje loptu, no promašio je. Tri igrača Senegala su bila loše postavljena na gol liniji, a to je iskoristio Keisuke Honda koji je bio sam na drugoj stativi i poslije dobre povratne lopte Inuija pogodio za konačnih 2:2.   TOK UTAKMICE

90+4' KRAJ UTAKMICE 

90+4' Hasebe je dobio žuti karton. (Japan)

90+1' Sabali i N'Doje su dobili žuti karton. (Senegal)

87'  Inui je izašao, u igri je Usami (Japan)

86'  Diuf (Senegal) je ušao, a iz igre je izašao Nijang.

78' GOOOOOOOOOL Japan ponovo dolazi do izjednačenje, sada je 2:2. Honda je pogodio nakon velike greške golmana Senegala. 

75'  Okazaki (Japan) ulazi, a izlazi Haraguči.

72' Kagava će se odmoriti, a umjesto njega nastavlja Honda. (Japan)

71' GOOOOOOOOOOOL Senegal ponovo vodi, sada je 2:1. 

68' Inui (Japan) dobiva žuti karton za prejak start na protivnika. 

65' A. N'Diaje je izašao, u igru je ušao Koujate (Senegal)

64'  Inui (Japan) je primio točan pas u šesnaestercu i odmah pucao. Njegova bomba je zatresla prečku. 

61' Šibasaki je izdržao duele, ali je poslao prejaku loptu i Osako to nije mogao stići. (Japan) 

59' Nijang je dobio žuti karton. (Senegal)

50'  Nijang (Senegal) je dobro primio pas od saigrača i pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla iznad gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Senegalci su izveli početni udarac.  

45+1' KRAJ PRVOG POLUVREMENA

39' Šođi i Jošida nisu mogli da stignu Nijanga, koji uspjeva da izađe sam ispred golmana, ali je Kavašima dobro istrčao i uspio da odbrani.

34' GOOOOOOOOOL Japan je izjednačio rezultat. Nagatomo je dobio loptu na lijevoj strani, primirio je i prepustio Inuiju, ovaj je napravio jednu fintu udesno u kaznenom prostoru i šutirao precizno u dalji ugao gola Senegala za 1:1.

23' Ismaila Sar (Senegal) dobiva loptu sa desne strane od Vagea, šutira unutrašnjim dijelom stopala loptu u vazduhu ali ne dovoljno jako da Kavašima ne može da je stigne.

22' Tri ili četiri prekida je imao Japan, ali iz njih nije mogao ništa da uradi. Senegalci žustri u duelima, što izgleda ne prija njihovim rivalima. "Samuraji" nemaju pravu igru, ali im Senegal ne dozvoljava mnogo prostora.

16' Prvi pokušaj Japanaca sa ivice šesnaesterca je izblokiran, ali "Samuraji" su po prvi put pokušali.

11' GOOOOOOOOL Senegal vodi 1:0. Mane je strijelac. 

6' Oprobao je šut Sabala sa distance, ali mu je lopta malo prešla preko noge dovoljno da ode iznad gola.

4' Sar po desnoj strani probija, a Senegalci njegovim prodorima i centaršutevima Nijanga pokušavaju da stvore prilike za gol.

2' Lopta sa boka za Nijanga (Senegal) koji je u kaznenom prostoru. Nijang propušta loptu, ona odlazi do Sadija Manea koji je bio licem okrenut golu ali ga je lopta iznenadila i nije se snašao u odličnoj šansi.

1' Utakmica je počela. Prvi sa centra krenuli su igrači Japana. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.