MUNDIJAL 2018

Kolumbija pregazila Poljsku i poslala je kući

Avaz Sport

24.6.2018

Utakmicom Kolumbija - Poljska završeno je drugo kolo Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Bio je to meč drugog kola Grupe H, a dobili su ga Kolumbijci, i to ubjedljivo, rezultatom 3:0!

Na taj način, reprezentacija Kolumbije je zadržala šanse da se u posljednjem kolu domogne jednog od prva dva mjesta u grupi, koja vode u osminu finala, a Poljaci već mogu polako da pakuju kofere, jer poslije dva kola nemaju nijedan osvojen bod.

Podsjetimo, prethodno su Poljaci poraženi od Senegala sa 2:1 i sada se već može slobodno reći da su jedno od najvećih razočaranja na tekućem Mundijalu.

Tokom prvog poluvremena dugo smo čekali na prave prilike pred jednim ili drugim golom, iako se ne može reći da je utakmica bila dosadna, s obzirom da je tempo igre bio na zavidnom nivou.

Ali, to nije poremetilo Kolumbijce, jer su već u 40. minutu postigli vodeći gol. Hames Rodrigez je odlično centrirao sa desne strane, najviši u skoku Poljaka bio je Jeri Mina, golman Ščešnji je ''zaplivao'' u prazno i lopta je završila u mreži - 1:0.

Najbolji fudbaler Poljske Robert Levandovski je tek u 58. minutu prvi put imao priliku pred golom rivala, bila je to izgledna situacija posle duge lopte koja je upućena napadaču Poljske, ali Ospina je na vrijeme izašao, ''skratio'' ugao i spriječio izjednačenje.

A onda, posle kraćeg zatišja, u 70. minutu je uslijedio prelomni trenutak utakmice. Munjevit napad Kolumbijaca, Kvintero je proigrao Radamela Falkaa, koji je pobjegao svojim čuvarima izašao oči u oči sa Šćešnjijem i rutinski ga savladao - 2:0.


Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.