MUNDIJAL 2018

Urugvaj pregazio domaćina Rusiju i ide u osminu finala kao prvoplasirani

Agencije

Avaz Sport

25.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Foto: AFP

Urugvaj je savladao Rusiju 3:0 u okviru trećeg kola A grupe Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji i tako osvojio prvo mjesto u grupi.

Urugvajci su odmah na početku pokazali da će probati da postignu rani gol. To im je uspjelo u 10. minuti. Sudija je svirao faul, a loptu na oko 17 metara od gola namjestio Suares. Šutirao je nisko, po zemlji, Akinfejev je bio pokriven i nije mogao dovoljno brzo da odreaguje, a lopta je probušila malu mrežu njegovog gola za 1:0. 

U 23. Minuti loptu je na 25 metara od gola prihvatio Laksalt, šutirao je odmah, a lopta se odbila od noge Denisa Čeriševa i otišla u sam ugao gola Akinfejeva koji nije mogao da je stigne i Urugvajci uz mnogo sreće povećali vodstvo na 2:0. 

U 36. Minuti Rusi su ostali sa igračem manje kada je drugi žuti karton dobio Smoljnikov. Urugvaj je u prvom poluvremenu bio konkretniji i kada je domaćin prvenstva imao svih 11 igrača na terenu.

I u nastavku je Urugvaj bio dominantiji na terenu. U 64. minuti Suares je prošao četiri igrača Rusije, uputio loptu Kavaniju u kazneni prostor, no umjesto da proba šut iz prve, Kavani je probao da se zagradi pa mu je lopta pobjegla.

Pet minuta kasnije Kavani je opet pokušao sa oko desetak metara, gađao je desni ugao gola Rusije, no lopta je otišla pored gola. Rusija je mogla do gola u 74. minuti kada je Zobnin presjekao loptu na sredini terena, uposlio Džjubu, a ovaj šutirao loše iz vrlo dobre situacije. 

U 80. minuti veliku grešku napravio je Kutepov. Kavani je presjekao loptu i povukao kontru, uposlio Suaresa koji je vratio do Kavanija, ali napadač PSG ne uspio da je stigne i promjeni rezutat.

U 91. minuti poslije kornera najviši u skoku bio je Godin, Akinfejev je odbranio, no lopta se odbila do Kavanija, a napadač "Svetaca" je pogodio za 3:0 i time stavio tačku na ovu utakmicu.


TOK UTAKMICE:

90+5' KRAJ UTAKMICE

90+3' Gonzales (Urugvaj) ulazi, Kavani izlazi.

90+1' GOOOOOOOOOL 3:0 vodi Urugvaj. Kavani je strijelac. 

84' Skočio je Kaseres glavom da udari loptu poslije kornera. Bio je sam kao duh, ali nije je zahvatio i ona je otišla u gol aut. 

79' Kaseres šalje oštru loptu, a  Kavaniju je malo falilo da je dohvati glavom ispred gola Rusije. Rodriges ne uspjeva na drugoj strani terena da je sačuva u igri.

74' Zobnin je presjekao loptu na sredini terena, uposlio Džjubu, a ovaj zalomio ulijevo i šutirao vrlo loše iz vrlo dobre situacije, pa je lopta otišla visoko i pored gola.

73' Nandes izlazi, a zamijeniti će ga Rodriges (Urugvaj).

64' Suares izvrsnim dodavanjem probija četiri igrača Rusije, lopta je išla Kavaniju u kazneni prostor. Umjesto da proba šut iz prve, Kavani je probao da se zagradi, lopta mu je pobjegla, a onda je pao da bi iznudio penal. Opasna situacija pred golom Rusije.

63' Bentankur je dobio žuti karton i izlazi iz igre, umjesto njega ulazi De Arasaeta (Urugvaj).

60'  Smolov ulazi u igru, a igru će napustit i Mirančuk. (Rusija)

54' Dobra kombinacija Kuzjaeva i Fernandesa, drugi je sebi dao predug for i lopta je otišla u gol aut.

52' I očajno izveden centaršut koji je otišao preko čitavog kaznenog prostora Urugvaja i svih igrača u njemu.

47' Slobodan udarac za Urugvaj u zoni šuta, Kavani je namjestio loptu i pucao sa 27 metara, ali je pogodio živi zid.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Gazinskij će izaći, a ući će Kuzjajev (Rusija).

45+3' KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43' Urugvajci zadovoljni, svjesni da će Rusi teško do gola pa su malo usporili igru. Rusi naprijed nemaju Čeriševa i to se vidi u njihovom napadu. Mirančuk pokušava da povuče, ali ne može sam naprijed.

38' Čerišev će izaći, a zamijenit će ga Fernandes. (Rusija)

36' Drugi žuti karton za Smoljnikova i on napušta teren. Rusija sa igračem manje. 

28' Velika prilika za Suaresa koji izbija ispred golmana Rusije, šutira ispod njega, ali Akinfejev tijelom kači loptu koja se odbija do Kavanija. Kavani izblokiran, a Rusi su sada imali sreće.

28'  Smoljnikov je dobio žuti karton (Rusija) 

23' GOOOOOOOOOOOL Urugvaj vodi 2:0  Laksalt je pokušao  udarcem s ruba šesnaesterca. Čerišev je skrenuo loptu i Akinfejev je ostao nemoćan.

12' Džjuba dobija dugu loptu ispred šesnaesterca Urugvaja, spušta je glavom za Denisa Čeriševa koji sa 16 metara iz prve puca na gol. Muslera gotovo da nije stigao ni da reaguje, ali ga je lopta pogodila i odbranio je jako dobru šansu za izjednačenje.

10' GOOOOOOOOOL Suares 1:0 vodi Urugvaj. Gazinski je startom zaustavio Betankura ispred kaznenog prostora, sudija svira faul, a loptu na oko 17 metara od gola namješta Suares. Šutirao je nisko, po zemlji, Akinfejev je bio pokriven i nije mogao dovoljno brzo da odreaguje, a lopta je probušila malu mrežu njegovog gola za 1:0. 

9' Gazinskij (Rusija) dobiva žuti karton. 

1' Počela je utakmica.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.