MUNDIJAL 2018

U utakmici za prestiž Saudijci preokretom stigli do pobjede nad Egiptom

AFP (Slavlje fudbalera Saudijske Arabije)

Avaz Sport

25.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Foto: AFP

U drugom meču trećeg kola A grupe Saudijska Arabija je pobijedila Egipat s 2:1, u utakmici koja se igrala za prestiž.  

Egipćani su poveli u 22. minuti kada je Salah uspio da istrči brže ispred odbrane Saudijske Arabije i onda fantastičnim lobom prevari golmana za 1:0. Imali su Saudijci u 39. minuti priliku za prvi gol na šampionatu , nakon igranja rukom u svom kaznenom prostoru jednog od igrača Egipta. Međutim, Fahad je promašio sa bijele tačke. El Hadari je fantastično reagovao i sa svojih 45 godina odbranio penal mnogo mlađem protivniku. 

U drugoj minuti nadoknade dosuđen je još jedan penal za Saudijsku Arabiju. Tek u šestoj minuti sudijske nadoknade, Salman Al Faraj sjajno je izveo penal i postigao prvi gol za svoju naciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.  

I u drugom poluvremenu Saudijska Arabija je bila bolja, doduše bez nekih konkretnih prilika. Egipat je u 57. minuti imao šansu kada je Trezege naletio na jedan centaršut, ali je sa nekih desetak metara bio neprecizan. 

U 74. minuti strijelac gola za Saudijce Salman je centrirao, a Husain dobro šutirao glavom, međutim El Hadari je sjajno reagovao .

U nastavku ritam je bio izuzetno visok, a Saudijska Arabija je u 94. minuti došla do potpunog preokreta, kada se niko nije nadao Salem je pogodio za 2:1 i donio Saudijcima pobjedu.

TOK UTAKMICE

90+6 KRAJ UTAKMICE

90+4' GOOOOOOOL Saudijska Arabija vodi 2:1 Nakon što je primo dobar pas, Al Davsari je poslao loptu u donji lijevi ugao. Odlična akcija!

86' Fathi (Egipat) je dobio žuti karton. 

81' Egipat pravi svoju posljednju izmjenu, na terenu je Kahraba, a zamjenit će solidnog Trezegea.

80' Al Harbi napušta igru, a  Al Šehri (Saudijska Arabija).

65' Hatan izlazi, a zamijenit će ga Asiri (Saudijska Arabija).

64' Fudbaleri Saudijske Arabije sve češće padaju u blizini kaznenog prostora rivala, možda jer su vidjeli da je sudija 'lak na pištaljci'. Mohsen izlazi, a  Sobhi (Egipat) ulazi.

57' Krilni napadač Egipta Trezege naletio je na jedan centaršut, ali sa nekih desetak metara bio zamalo neprecizan.

54' Hegazi je nesmotreno reagovao i praktično spustio loptu na nogu Hatana Bahbira, koji ipak nije uspIo da iskontroliše svoj udarac, te je lopta otišla daleko preko gola.

50' Saudijci pritiskaju na startu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. 

45+7' KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+6' GOOOOOOOOOL Saudija Arabija stiže do izjednačenja 1:1. Salman Al Faraj postigao je prvi gol za svoju naciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, poslije sjajno izvedenog penala koji ovoga puta El Hadari nije uspio da odbrani.

41' Fahad promašuje sa bijele tačke. Fahad je stavio loptu na bijelu tačku, ali je El Hadari fantastično reagovao i sa svojih 45 godina odbranio penal mnogo mlađem protivniku.

39' Penal za Saudijce i prilika za prvi gol na Mundijalu.

37' Fudbaler Saudijske Arabije Salman šutirao je sa nekih deset metara od gola, potpuno nečuvan, ali je Hegazi uspio da blokira taj šut i pošalje loptu u korner.

30' Saudijska Arabija pokušava šutevima sa velike udaljenosti da savlada iskusnog golmana Egipta, ali za sada ne uspjevaju da pogode okvir gola.

24' Salah opet je ostao jedan na jedan sa gomanom Saudijske Arabije i opet je pokušao da ga lobuje, ali je lopta završila nekih metar i po od lijeve stative.

22' GOOOOOOOOOL Egipat vodi 1:0. Salah je strijelac. Salah se našao u odličnoj poziciji nakon preciznog dodavanja u 16 metara. Brzo je uputio loš udarac koji je prošao daleko od desne stative.

20' Ništa specijalno do sada nismo vidjeli na meču, Saudijska Arabija je imala jedan potencijalno opasan napad, ali su šutirali daleko preko gola.

12' Ne čudi što su ove dvije ekipe postigle ukupno jedan gol u prva dva meča i to iz penala. Izuzetno mirna i oprezna igra na početku.

6' Bez uzbuđenja na početku. 

1' Počela je utakmica. 

Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.