MUNDIJAL 2018

Nakon Srbije i društva, FIFA kaznila i Hrvatski nogometni savez

AFP

Jutarnji.hr

26.6.2018

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 13.000 švicarskih franaka zbog nekoliko incidenata hrvatskih navijača za vrijeme utakmice protiv Argentine.

FIFA je kaznila HNS zbog sudjelovanja navijača u tučnjavi, te zbog bacanja predmeta na teren. Osim novčane kazne, HNS je dobio i upozorenje pa bi novi incidenti sasvim sigurno donijeli i veću kaznu. 

FIFA je još ranije kaznila Argentinski nogometni savez sa 90.000 eura zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača na meču s Hrvatskom. Argentinci su bacali petarde, upućivali homofobne poruke, a na stadionu su i napali grupu hrvatskih navijača, dok je Savez kažnjen i zbog nepojavljivanja igrača pred novinarima.

Međunarodni nogometni savez je odredio i novčanu kaznu od 10.000 švicarskih franaka švicarskim nogometašima Granitu Džaki (Granit Xhaka) i Đerdanu Šaćiriju (Xherdan Shaqiri) zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Srbijom, dok je kapiten Švicaraca Stefan Lihtštajner (Stefan Lichtsteiner) dobio kaznu od 5.000 franaka. 

Džaka i Šaćiri su kažnjeni zbog pokazivanja albanskog dvoglavog orla tokom proslave golova. Svi oni će moći nastupiti na sljedećoj utakmici s Kostarikom.

Također, FIFA je kaznila i Srbijanski nogometni savez s 54.000 švicarskih franaka "zbog neprimjerenih transparenata i poruka" njihovih navijača, dok su predsjednik Saveza Slaviša Kokeza i selektor Mladen Krstajić dobili po pet hiljada franaka kazne zbog komenatara na suđenje. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.