NOGOMET

Zeničani slažu ekipu za Premijer ligu: 23 igrača i 8 članova stručnog štaba otputovali za Tursku

Igrači Čelika

D. J.

26.6.2018

Nogometaši i članovi stručnog štaba zeničkog Čelika su danas otputovali za Tursku, gdje će na planini Avant pokraj grada Bolu održati pripreme. Planirano je da ekipa ostane 13 dana te da odigra minimalno pet pripremnih utakmica s ekipama koje se takmiče u najvišem rangu turskog prvenstva. U prvoj utakmici koja je na rasporedu 28. juna „Crno-crveni“ igraju protiv makedonske ekipe Škupi.  

Rukovodstvo zeničkog kluba polako sklapa igračku križaljku za narednu sezonu Premijer lige. Nakon što je za šefa stručnog štaba postavljen turski stručnjak Adnan Ornek, ugovori su potpisani i s nekolicinom igrača. Konkurenciju na golu pojačat će Branislav Ružić, ugovore s Čelikom su produžili Stevo Nikolić, Dino Bevab i Armin Duvnjak. 

Na Bilino polje su se vratili Haris Dilaver, Anel Dedić, Vladimir Grahovac i Nermin Jamak. Novajlije u ekipi će biti Ševko Okić, koji je došao na Bilino polje iz bijeljinskog Radnika, Ivan Livaja, koji u Zenicu dolazi iz ekipe Viteza, i mladi Salko Mujanović iz mostarskog Veleža. Ugovor s prvom ekipom su potpisali juniori Gabriel Popović i Selim Žuna.

Prema najavama, ekipi bi se u Turskoj trebalo priključiti još nekolicina igrača, među kojima će biti i tamnoputi veznjak Paskal Okoli (Pascal). Očekuje se dolazak i četvorice igrača iz Nigerije koji će konkurirati za nastup u dresu Čelika.

Na put prema Turskoj su krenula 23 igrača i 8 članova stručnog štaba. 

To su: Bevab, T. Adilović, Livaja, Salčinović, Duvnjak, Mehić, Jurina, Nikolić, Dedić, Mujanović, Jamak, Dujković, Ružić, Karajbić, Dilaver, Grahovac, Žuna, Popović, Karamatić, Okić, Duraković, Šišić i Čvoro.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.