MUNDIJAL 2018

Zašto je Argentina na Svjetskom prvenstvu bez najboljeg golmana?

Instagram

Index.hr

27.6.2018

Pozicija golmana jedan je od najvećih argentinskih problema na Svjetskom prvenstvu. Argentina ima neočekivano mnogo problema i jedva je prošla grupu, a problem s golmanima vuče se još i prije nego što je reprezentacija otputovala u Rusiju.

Prvo je selektor Horhe (Jorge) Sampaoli, koji je napravio niz nerazumnih poteza, objavio popis s trojicom golmana - Serhijem Romerom (Sergio), Vilijem Kabalerom i Frankom  Armanijem (Franc). A onda je pod nerazjašnjenim okolnostima otpao Romero, prvi argentinski golman.

Savez je objavio da Romero mora na operaciju koljena, a Romerova supruga je tvrdila da ga savez ne želi na Svjetskom prvenstvu i da bi se stigao oporaviti za nastup u Rusiji.

- Mnogi ga ljudi ne žele u reprezentaciji. Tvrde da je u pitanju fraktura kako bi to opravdali. Umorna sam od laži. Ne znam govore li to jer su nesposobni, neinformirani, kukavice ili iz ličnih interesa, što bi od svega bilo i najgore - rekla je Romerova supruga.

I kada su svi očekivali da će Sampaoli umjesto Romera pozvati 26-godišnjeg golmana Real Sosijedada Rulija (Rulli), selektor se odlučio na šest godina starijeg Nahuela Guzmana, koji brani u meksičkoj ligi.

Izostanak Rulija, prema mišljenju mnogih - najboljeg argentinskog golmana, iznenadio je javnost. Posebno jer je u kvalifikacijama redovito bio član argentinske reprezentacije.

Ruli, prema Transfermarktu, vrijedi 10 miliona eura, više nego sva trojica argentinskih golmana koji se nisu baš proslavili na Svjetskom prvenstvu u grupnoj fazi.

- Dosta mi je više slušati neke priče da sam ja golman za budućnost. Pa to slušam od svoje 20. godine. Dosta mi je, želim živjeti u sadašnjosti - poručio je razočarani Ruli, još jedan koji očito nije Sampaolijev miljenik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.