MUNDIJAL 2018

Maradona nudi nagradu za pronalaženje osobe koja ga je proglasila mrtvim

AFP

Index.hr

28.6.2018

Legendarni Diego Maradona (57) ponudio je nagradu od deset hiljada dolara onome ko prepozna glas osobe koja ga je na društvenim mrežama proglasila mrtvim. 

Nakon što je Maradona kolabirao tokom susreta Argentina - Nigerija u Sankt Peterburgu, ubrzo je na internet postavljen post u kojem muški glas objavljuje da je "Maradona preminuo u bolnici od srčanog udara".

Ta vijest se ubrzo proširila Argentinom, a navodno je i Maradonina sestra završila u bolnici jer nije mogla kontaktirati svog brata. Putem svog advokata Matiasa Morle Maradona nudi nagradu od 300.000 argentinskih pesosa (oko deset hiljada dolara) onome ko prepozna glas. 

Maradona je morao zatražiti medicinsku pomoć zbog pritiska, a, prema riječima odvjetnika Morle, to nije prvi put jer je već ranije imao problema sa srcem. 

Diego emotivno proživljava sve što se događa na terenu, takav je bio kao igrač i kao trener, a takav je i kao navijač - kazao je Morla, koji je dodao da je ljekar savjetovao Argentincu da više ne smije gledati utakmice. 

''Tražiti to od Maradone je kao tražiti od majke da ne voli svoje dijete'', kazao je Morla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.