MUNDIJAL 2018

Iranski Mesi s 23 godine završio karijeru u reprezentaciji: Odabrao sam majku

Instagram

Index.hr

29.6.2018

Mladi napadač Irana Sardar Azmoun, koji je s reprezentacijom ispao sa Svjetskog prvenstva u grupi, odlučio je završiti reprezentativnu karijeru sa samo 23 godine.

Odluka "iranskog Mesija", kako ga naziva i britanski BBC, šokirala je nogometne fanove s obzirom na to da se radi o velikom talentu čiji vrhunac tek dolazi. Azmoun je za A reprezentaciju debitirao još prije četiri godine, a otad je u 36 nastupa zabio 23 pogotka. Na SP-u u Rusiji, međutim, nije uspio postići gol. 

Iran je ispao u dramatičnoj završnici protiv Portugala (1:1), u kojoj su mogli izbaciti evropskog prvaka. Azmoun, koji od 2013. igra u Rusiji i član je Rubin Kazana, na SP-u je igrao 90 minuta u sve tri utakmice, a nakon ispadanja našao se pod paljbom kritika i uvreda te je zbog toga odlučio završiti s reprezentacijom.

Objasnio je da je to za njega bila vrlo bolna odluka.

- Moja majka se oporavila od teške bolesti i bio sam sretan, ali zbog nekih neugodnih ljudi, njena bolest se pogoršala. To me dovelo u tešku poziciju da moram birati jedno ili drugo, odabrao sam majku - poručio je Azmoun, inače peti strijelac Irana svih vremena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.