MUNDIJAL 2018

Dvojica najboljih fudbalera idu kući: Doviđenja, genijalci!

Mesi i Ronaldo: Veliko razočarenje

Avaz Sport

2.7.2018

Najbolji fudbaleri današnjice, Lionel Mesi (Messi) i Kristijano Ronaldo (Cristiano), završili su svoj put u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Argentina je poražena protiv Francuske 3:4, dok je Portugal izgubio od Urugvaja 1:2. Mesi i Ronaldo i njihova budućnost u reprezentacijama udarne su teme u svijetu sporta.

Veliki igrač

Mundo Deportivo izašao je s naslovnicom: “Doviđenja, genijalci”. “Kraj snova”, stoji na naslovnici portugalskog Dominga. Argentinski Ole piše “Mi nismo najbolji na svijetu”.

Dok su Havijer Maskerano (Javier Mascherano) i Lukas Bilja (Lucas Biglia) saopćili da više neće igrati za reprezentaciju Argentine, Mesi je ostao bez komentara nakon eliminacije sa Svjetskog prvenstva.

As Barcelone je prošao pored novinara bez ikakvog komentara, ali su, zato, njegovi saigrači stali u njegovu odbranu.

- Nadam se da će Mesi imati želju da nastavi igrati za reprezentaciju i da će ga sada svi ostaviti na miru. Potrebno mu je da ode s porodicom na odmor i da poslije toga opet zaigra fudbal, jer onog dana kada Leo završi karijeru, svi ćemo shvatiti koliko je on veliki igrač - rekao je Maskerano.

Ako za Mesija i ima neke nade da zaigra na Svjetskom prvenstvu 2022. godine, jer će tada imati 35 godina, teško da će to moći Ronaldo sa 38.

Fantastičnom Portugalcu nije uspjelo da osvoji Svjetsko prvenstvo u bogatoj karijeri, a nije se izjasnio hoće li i dalje igrati za reprezentaciju svoje zemlje nakon što je ispao s Mundijala istog dana kad i Mesi.

Nevjerovatno zvuči podatak da ni Mesi ni Ronaldo nisu uspjeli postići gol u nokaut fazi Svjetskog prvenstva, a nastupili su na posljednja četiri. 

Ronaldo je na svom prvom Mundijalu 2006. godine u Njemačkoj otišao do polufinala, ali od tada nikad dalje od osmine finala. Nastup u Rusiji bio mu je najefikasniji s četiri pogotka.

Odbrana titule

Naredni zadatak za Portugalce je odbrana titule evropskog prvaka za dvije godine, a što će mnogo zaviti od toga hoće li Ronaldo i dalje igrati za svoj nacionalni tim.

- Siguran sam da hoće. Kristijano može još mnogo toga pružiti fudbalu - rekao je Fernando Santoš (Santos), selektor Portugala.

Aguero: Leu je najteže 

Serhio Aguero (Sergio) je poručio da će nastaviti igrati za Argentinu.

Naravno, ako ga selektor pozove.

- Svi smo razočarani, a najviše Leo, jer je na njemu najveći pritisak kada god igra za reprezentaciju - istakao je Aguero.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.