MUNDIJAL 2018

Sampaoli je jedini izbacivač koji ne odlučuje ko ulazi

Kantona: Zna se ko je gazda u argentinskom timu

Avaz Sport

2.7.2018

Nekadašnji legendarni francuski fudbaler i napadač engleskog velikana Mančester junateda Erik Kantona (Eric Cantona) je „bez dlake“ na jeziku prokomentarisao oproštaj fudbalske reprezentacije Argentine (izgubili u osmini finala 3:4 od selekcije Francuske) na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Posebna lupa 

Pod njegovom posebnom lupom bio je selektor Argentine Horhe Sampaoli (Jorge). Kantona je, aludirajući na stil i izgled prvog stratega “Gaučosa”, izjavio da je Sampaoli “izbacivač iz kluba” koji se u reprezentaciji Argentine ne pita ništa.

- Lionel Mesi možda još uvijek nije najbolji igrač svih vremena, ali je već postao trener. Kada ga je Sampaoli pitao za dozvolu da uvede Serhija Aguera, nije bilo sumnje ko je gazda u ekipi. On je, zapravo, jedini izbacivač iz kluba koji ne odlučuje ko ulazi, a ko ne ulazi - rekao je Kantona.

Sampaoli je na kritike tipa „da se ne ništa pita u svlačionici Gaučosa“, odnosno da je „selektor Mesi, odgovorio ovako:

- To je bila jednostavna razmjena mišljenja sa igračem o taktici sa više napadača, koju smo već isprobavali - tvrdi Sampaoli.

Stvoriti situacije

Upitan hoće li uprkos slabom učinku u Rusiji odstupiti s mjesta selektora dvostrukog svjetskog prvaka, Sampaoli je odgovorio:

- Imamo Mesija, najboljeg fudbalera na svijetu, i pokušali smo na terenu stvoriti situacije u kojima bi do izražaja došla njegova genijalnost. Pokušali smo sa raznim taktikama, grupirati igrače oko njega, ostaviti mu prostora da sam kreira, sve smo probali. Tužan sam i frustriran jer nismo ostvarili naš cilj. No, još nisam spreman odlučiti što ću raditi u budućnosti. Želim se zahvaliti igračima koji su se borili do samog kraja.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.