MUNDIJAL 2018

Selektor Meksika osuo paljbu po Nejmaru: Nogomet je sport za odrasle!

Avaz Sport

2.7.2018

Brazil je savladao Meksiko u osmini finala Svjetskog prvenstva 2:0 uz veoma dobru partiju Nejmara (Nejmar) koji je bio ključna figura.

Brazilski je as postigao pogodak, a onda i bio asistent Firminu za potvrdu prolaska među osam najboljih na svijetu.

- Pričali su više nego što su trebali i sad idu kući - poručio je Nejmar nakon utakmice Meksikancima.

Vjerovatno je bio ljutit zbog jedne situacije u drugom poluvremenu kad ga je Lajun nagazio i prošao nekažnjeno kod glavnog sudije.

- Nisam taj koji mora pričati o tome. Mene je samo boljelo, prljavo mi je stao na nogu, daleko od igre i izvan terena - kaže brazilski napadač.

I dok je on popljuvao protivnike zbog nekorektnosti, meksički selektor Huan (Juan) Osorio glavnog krivca u ispadanju njegove momčadi vidi u - sudijama!

- Mislim da su suci u potpunosti bili na strani Brazila! Njihovi su napadači stalno tražili kontakt i prekršaj, a suci su ih neprestano štitili. Mislim da je suđenje utjecalo na ishod - istaknuo je Osorio i osvrnuo se na utakmicu:

- Mislim da smo većinu susreta imali kontrolu, ali, nažalost, šteta je što je puno vremena potrošeno na jednog igrača... To je prava sramota za nogomet. Izgubili smo naš stil igre u drugom dijelu, zbog sučevog stila! Previše prekida igre i mojim igračima je to dojadilo. U jednom trenutku je bilo četiri minute prekida i to je užasan primjer za nogomet i svu djecu. Ovo je sport za jake, sport za odrasle i ne bi trebalo biti previše glume... - kaže Osorio, misleći na Nejmara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.