MUNDIJAL 2018

Petković: Kasno je za kukanje

Reprezentativac Švicarske Šer i Petković: Velike ambicije u Rusiji

Avaz Sport

3.7.2018

Evropski duel osmine finala u kojem će snage odmjeriti Švedska i Švicarska Šveđani će odigrati bez Sebastijana Larsona (Larssona), koji je već zaradio dva žuta kartona.

Međutim, brige selektora Švedske Janea Andersona (Janne Andresson) nisu ni blizu onima koje ima naš stručnjak na klupi Švicarske Vladimir Petković, koji mora mijenjati dvije važne karike iz zadnje linije – Stefana Lihtšajnera (Stephan Lichtsteiner) i Fabijana Šera (Fabian Schär).

Skrenuo pažnju 

- Prije posljednje utakmice s Kostarikom (2:2 – op. a.) nisam znao po kojem scenariju ćemo proći grupu, tako da sam na teren poslao svoje najbolje igrače. Šteta je što njih dvojica neće igrati u osmini finala, ali je sada prekasno za kukanje - objašnjava Petković.

Osmina finala Mundijala u Rusiji je bila minimalan cilj, koji su postavili Švicarci.

- Imamo 23 igrača i sretan sam što vjerujem u sve koji su mi preostali. Siguran sam da će svi igrači koji dobiju šansu na predstojećoj utakmici dati i više od 100 posto od sebe, te se izboriti sa svim što ih čeka - izjavio je selektor Švicarske.

U razgovoru s Petkovićem saznali smo da je svojim izabranicima skrenuo pažnju da će za prolaz u četvrtfinale morati odigraju bolje nego što je to bio slučaj protiv Kostarike.

Blaga prednost

- Moramo igrati kao u prva dva meča (Brazil 1:1, Srbija 2:1). Veoma smo ambiciozni. Kako idemo dalje, želimo sve više - naglasio je Petković i dodao da su šanse 50:50.

Svjetske kladionice u ovom meču daju blagu prednost Švicarcima. Kvota za pobjedu Švedske je oko 3, a Švicarske oko 2.70...

64 

godine Švicarska čeka na plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.