MUNDIJAL 2018

Životna drama Obija Mikela na dan najvažnije utakmice

Sportske.net

3.7.2018

Reprezentativac Nigerije Džon Obi Mikel (John Obi Mikel) prošao je kroz pakao neposredno pred početak utakmice s Argentinom, ali i uz zastrašujuće vijesti koje je dobio iz domovine, odlučio je igrati. 

Sedam dana nakon što je s reprezentacijom Nigerije završio učešće na Mundijalu u Rusiji, bivši fudbaler Čelzija Džon Obi Mikel otkrio je javnosti kroz kakav je pakao prošao. 

Neposredno prije početka meča koji je odlučivao o tome hoće li se Nigerija plasirati u osminu finala Mundijala, vezista "Super Orlova" dobio je telefonski poziv u kojem je obaviješten da mu je otac kidnapiran. 

Otmičari su bili prerušeni u policajce pa im je posao bio olakšan. Mikela Obija pokupili su na putu ka groblju, a od njegovog sina tražili su da nikome ne govori da mu je otac otet i da im plati 21.000 funti.

Rečeno mi je da će ga ubiti ukoliko ikome kažem za otmicu ili obavijestim policiju. Nisam ništa rekao selektoru jer bih time odvukao pažnju njemu i ostatku tima u danu tako važne utakmice - objasnio je Obi Mikel. 

Iako u prvom momentu nije znao šta da radi, Džon Obi Mikel je donio odluku da nastupi protiv Argentine.

 - Emotivno sam bio slomljen, ali sam morao donijeti odluku o tome hoću li igrati. Bio sam zbunjen. Nisam znao šta da radim, ali sam na kraju odlučio da ne ostavim na cijedilu 180 miliona Nigerijaca - kazao je Mikel.

Nigerija je u spomenutoj utakmici poražena i eliminirana s Mundijala, a policija je oca Džona Obija Mikela otrgla iz ruku otmičara u ponedjeljak uvečer, šest dana nakon što je kidnapiran. 

Džon Obi Mikel zahvalio je vlastima na pomoći, a zanimljivo je da je ovo drugi put da se otac reprezentativca Nigerije našao na meti kriminalaca. Prije sedam godina pretučen je od pljačkaša na putu s posla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.